Friday, June 2, 2023
24.7 C
Brunei

  -

  Yes2Malaysia buka tirai hari ini

  Oleh Syahmi Hassan

  BANDAR SERI BEGAWAN, 2 FEB – Susulan kejayaan dalam 14 edisi sebelumnya, ekspo pendidikan Malaysia terbesar di Brunei, Yes2Malaysia bakal kembali lagi bermula esok hingga 5 Februari.

  Ekspo anjuran Rexpocentral (Malaysia) dan Education Malaysia Global Assist (EMGA) dan perkhidmatan MEG Educational (Brunei) dan AdXpert Marketing (Brunei) itu akan diadakan di Pusat Insani Seria, Belait, esok manakala itu, pada 4 dan 5 Februari pula akan berlangsung di Hotel Mulia, Bandar Seri Begawan.

  Dianjurkan di bawah skop bidang kuasa Majlis Akreditasi Kebangsaan Brunei Darussalam (BDNAC), para penganjur bekerjasama untuk menyusun acara dan menggabungkan lebih banyak aktiviti nilai tambah bagi memastikan hasil yang lebih besar.

  Acara tersebut juga diadakan di bawah naungan Suruhanjaya Tinggi Malaysia di Brunei, yang memberikan mereka sokongan tambahan dari segi rangkaian dengan organisasi dan kementerian lain yang berkaitan yang menambah nilai lagi kepada pempamer dan pengunjung mereka.

  Antara kelebihan pengajian di Malaysia adalah kos agak rendah berbanding negara-negara seperti Australia, AS, UK, Perancis, Kanada, dan lain-lain kerana penukaran mata wang Malaysia adalah satu kelebihan.

  Sebanyak 17 universiti yang menyertai ekspo berkenaan iaitu Asia Pacific University (APU), Taylor’s University, Management & Science University (MSU), Newcastle University of Medicine Malaysia (NUMed), University of Cyberjaya (UoC), Tunku Abdul Rahman University of Management & Technology (TAR UMT), University of Technology Sarawak (UTS), International Medical University (IMU), MAHSA University, Monash University Malaysia, Sunway University, Quest International University, HELP University, Le Cordon Bleu Malaysia, Universiti Teknologi Petronas (UTP), Universiti Kebangsaan Malaysia dan International Islamic University Malaysia.

  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  Taufan Mawar, penduduk Jepun digesa berpindah

  TOKYO, 2 JUN - Ratusan ribu penduduk di Jepun digesa berpindah hari ini berikutan Taufan Mawar, menyebabkan hujan lebat dan beberapa sungai melimpah. Pusat ribut,...
  - Advertisment -