Zarol Zarif akui serik buat content prank

Pernah menimbulkan kemarahan penyanyi Cat Farish gara-gara membuat video ‘prank’, penyanyi Zarol Zarif mengakui dia kini sudah serik untuk membuat kandungan sebegitu.

Menurut Zarol atau nama sebenarnya Mohd Afzarul Dzarif Mohd Mazle, dia juga mengambil langkah mengurangkan video seperti itu di saluran YouTube kerana beranggapan sudah tidak bersesuaian.

“Ikutkan masa awal-awal kami buat content prank macam okey, tapi sekarang ini lepas ada isu kata buat usikan itu berdosa, kami dah kurangkan kandungan sebegitu.

“Sekarang lebih kepada buat pengisian cabaran makan. Dulu awal-awal orang boleh terima usikan tapi sekarang dah tak ada. Saya pun dah tak berani nak buat usikan sebegitu sebab pernah ada isu dengan Cat Farish.

“Itulah kali terakhir saya buat content itu. Kalau sekarang nak buat pun, hanya antara kami kawan-kawan saja dan boleh kata saya serik juga la,” katanya.

Zarol tidak mahu membuat content prank dengan selebriti lebih berpengalaman. – Agensi

Penyanyi lagu Kan Kan itu ditemui di majlis berbuka puasa bersama artis naugan Ace Talent dan pelancaran lagu Ootd Raya di Grand Barakah Hotel, Kuala Lumpur baru-baru ini.

Sebelum ini, Cat pernah meluahkan rasa berang terhadap Zarol yang datang ke studio hanya untuk membuang masa dengan membuat content prank.

Zarol mempunyai saluran YouTube bersama tiga rakannya, Ecah Daud, Maksom, dan Amri Aziz iaitu Cikidot Channel yang kini mempunyai lebih 1.15 juta pengikut.

Dalam pada itu, bekas peserta Akademi Fantasia 2016 ini mengakui mencipta kontroversi merupakan salah satu cara untuk seseorang itu dikenali pada zaman kini.

“Sejujurnya memang zaman sekarang kena lakukan sesuatu untuk dikenali. Sebab kalau kita tak buat sesuatu yang pelik atau kontroversi, memang orang susah nak nampak.

“Apatah lagi macam saya ini yang dah lama berhenti menyanyi dan baru sekarang nak kembali balik dalam bidang ini. Jadi, saya kena ada sesuatu untuk orang kenal.” – Agensi