Thursday, March 23, 2023
22.4 C
Brunei

-

4 kes dalam kategori 4, 5

Oleh Syahmi Hassan

BANDAR SERI BEGAWAN, 4 MEI – Sebanyak 87 kes baharu jangkitan COVID telah dilaporkan hari ini, iaitu 82 kes hasil ujian pantas antigen (ART) dan lima kes hasil 126 ujian makmal RT-PCR yang telah dilakukan dalam tempoh 24 jam yang lalu.

Oleh itu, jumlah keseluruhan kes yang dilaporkan di Negara Brunei Darussalam setakat ini ialah 142,166 kes.

Demikian telah dikongsikan oleh Kementerian Kesihatan dalam Siaran Akhbar Situasi Terkini Jangkitan COVID-19 di Negara Brunei Darussalam, hari ini.

Menurut Kementerian Kesihatan, dua kes telah dikategorikan dalam kategori 5 yang memerlukan rawatan di unit rawatan intensif (ICU), manakala itu, dua kes dalam kategori 4 yang memerlukan bantuan oksigen dan di bawah pemantauan rapi.

Hari ini, sebanyak 120 kes telah disahkan sembuh yang membawa jumlah kes sembuh kepada 141,408 kes dengan jumlah kes aktif sebanyak 540 kes.

Sementara itu, kadar kanak-kanak lima hingga 11 tahun yang menerima satu dos vaksin adalah seramai 50.5 peratus dengan jumlah kumulatif keseluruhan penduduk menerima tiga dos vaksin adalah sebanyak 65.6 peratus.

 

- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

Korea S, Jepun perlu lupakan sejarah lampau

SEOUL, 21 MAC - Presiden Korea Selatan, Yoon Suk Yeol hari ini berkata hubungan dua hala antara Korea Selatan dan Jepun perlu bergerak ke...
- Advertisment -