Tuesday, August 9, 2022
22.7 C
Brunei

40 terima baucar keperluan sekolah

-

Oleh Salawati Haji Yahya
Gambar Muiz Matdani

BANDAR SERI BEGAWAN, 7 JAN – Seramai 40 orang anak yatim dan anak daripada golongan yang memerlukan, hari ini, telah menerima sumbangan berupa baucar pembelian peralatan keperluan pembelajaran dan pakaian sekolah untuk sesi pembelajaran tahun ini.

Sumbangan berkenaan merupakan Projek Kotak Kutip DropBox Kembali ke Sekolah 2022 yang disumbangkan oleh ahli-ahli Majlis Perundingan Kampung (MPK) Panchor dan orang persendirian yang prihatin.

Majlis penyerahan sumbangan tersebut berlangsung di kediaman Timbalan Pengerusi MPK Panchor, Haji Awang Mohd Eddie Hardey bin Haji Awang Ibrahim dan sumbangan disampaikan oleh Pemangku Ketua Kampung RPN Panchor, Awang Helmi bin Haji Ahmad.

Sumbangan berkenaan merupakan usaha untuk membantu nasib golongan anak-anak yatim dan yang memerlukan dalam membuat persediaan persekolahan bagi tahun ini.

Projek berkenaan dilaksanakan oleh Biro Wanita dengan kerjasama Biro Perekonomian MPK Panchor, Mentiri.

Ia diadakan buat kali ke-5 sejak mula diperkenalkan pada 2017 yang bertujuan untuk membantu memelihara kebajikan anak-anak yatim dan keluarga daripada golongan yang memerlukan.

Sumbangan dikhususkan bagi penduduk yang bermastautin di RPN Panchor setiap kali menjelang musim baharu persekolahan bermula.

Awang Helmi menyempurnakan penyampaian sumbangan kepada penerima secara pandu lalu.
Majlis penyampaian sumbangan yang berlangsung di kediaman timbalan pengerusi MPK Panchor.

- Advertisment -

DISYORKAN UNTUK ANDA

Ershun lahirkan panda kembar

CHONGQING, 8 OGOS – Seekor panda gergasi bernama Ershun telah melahirkan anak kembar 22 Julai lalu di sebuah zoo di barat daya China, Perbandaran...
- Advertisment -