Tuesday, March 5, 2024
29.3 C
Brunei

  -

  5 suspek ditangkap dalam pembunuhan gurun di California

  CALIFORNIA, 30 JAN – Lima orang telah ditahan dalam siasatan berkaitan dengan enam mayat yang ditemui minggu lalu di persimpangan tanah terpencil di gurun California Selatan dalam pertikaian berhubung dengan ganja, kata pegawai sheriff pada Isnin.

  Pihak berkuasa menemui mayat di Gurun Mojave di luar El Mirage selepas seseorang menghubungi 911 dan berkata dia telah ditembak, kata Polis Syerif Daerah San Bernardino, Michael Warrick. Lima mayat ditemui lewat Selasa dan satu lagi pada pagi berikutnya.

  Lima suspek ditahan selepas timbalannya menyampaikan waran geledah pada Ahad di kawasan Adelanto dan Apple Valley di San Bernardino County dan kejiranan Pinyon Hills di Los Angeles County, kata Warrick pada sidang akhbar.

  “Kami yakin bahawa ini merupakan pertikaian berhubung dengan ganja,” katanya.

  Warrick berkata kesemua suspek dalam kes itu telah ditahan. Lima lelaki berusia antara 24 hingga 34 tahun itu ditahan tanpa jaminan.

  Warrick berkata semua mangsa berkemungkinan mati ditembak dan empat daripada mayat itu dibakar bersama. Mangsa kelima ditemui di dalam Chevy Trailblazer, dan yang keenam ditemui di padang pasir tidak jauh dari sini, katanya.

  Empat daripada mangsa telah dikenal pasti setakat ini, kata Warrick. – AP

  Gambar fail yang disediakan oleh KTLA menunjukkan kenderaan penguatkuasa undang-undang di mana beberapa orang ditemui mati ditembak di El Mirage, California pada 24 Januari. – AP
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Awda

  Korea Utara ancam ambil langkah ketenteraan

  SEOUL, 5 MAC - Korea Utara menggelar latihan ketenteraan Korea Selatan-Amerika Syarikat (AS) yang sedang berlangsung sebagai plot untuk menyerang negara itu, kerana ia...