70 anak yatim terima sumbangan peralatan sekolah

Oleh Salawati Haji Yahya

BANDAR SERI BEGAWAN, 31 DIS – Seramai 70 orang anak yatim yang berumur 14 tahun ke bawah di Rancangan Perumahan Negara Kampung Panchor Mengkubau telah menerima sumbangan didik kasih peralatan sekolah, hari ini.

Majlis penyampaian sumbangan anjuran Kumpulan Ikhwanul Mahabbah itu dilaksanakan secara pandu lalu mengikut prosedur operasi standard yang ditetapkan Kementerian Kesihatan di kediaman salah seorang ahli kumpulan, Dayang Shukrinah binti Haji Kanafiah di Jalan Bukit Sinadur.

Penyampaian sumbangan telah disempurnakan oleh Pemangku Penghulu Mukim Mentiri dan Ketua Kampung Sungai Buloh, Pengiran Haji Ismail bin Pengiran Haji Ibrahim dan isteri selaku tetamu kehormat majlis.

Dengan sumbangan daripada pertubuhan dan persatuan bukan kerajaan serta orang ramai itu, ia diharap sedikit sebanyak dapat meringankan beban anak-anak yatim dalam membuat persediaan bagi sesi persekolahan 2022.

Kumpulan Ikhwanul Mahabbah menyatakan harapan untuk terus mengadakan pelbagai aktiviti berkebajikan dan kemasyarakatan dalam sama-sama membantu kerajaan dalam memeduli golongan yang memerlukan.

Penyampaian sumbangan secara pandu lalu disempurnakan oleh tetamu kehormat majlis. – Gambar serahan Kumpulan Ikhwanul Mahabbah