Thursday, June 1, 2023
34.6 C
Brunei

  -

  Aksi cemerlang Tatum, Brown tewaskan Bucks

  LOS ANGELES, 31 MAC – Jayson Tatum dan Jaylen Brown bergabung untuk menyumbang 70 mata ketika Boston Celtics menumpaskan Milwaukee Bucks 140-99 dalam pertembungan dua pasukan terbaik NBA semalam.

  Tatum mempamerkan aksi cemerlang termasuk lapan lontaran three-pointer dengan 40 mata, manakala Brown merembat 13 mata berbanding 20 untuk menamatkan dengan 30 mata ketika Milwaukee mengalami kekalahan paling teruk mereka musim ini.

  Kekalahan itu merupakan satu ujian realiti yang menyedihkan buat Bucks, yang mendahului Eastern Conference dan dijangkakan akan menjadi pilihan utama dalam playoff.

  Milwaukee (55-22) mendahului Boston (53-24) dengan dua perlawanan dengan baki lima perlawanan musim biasa.

  Namun, Boston yang berada di kedudukan kedua berjaya mencetak kemenangan yang dapat memberi kesan psikologi menjelang pasca musim dengan kemenangan besar dan membuat para penyokong Milwaukee terdiam.

  “Kami hanya mahu keluar dan bermain bola keranjang yang bagus dan itulah yang kami lakukan,” kata Brown.

  Ketegangan berlaku pada saat-saat terakhir pertandingan, dengan Thanasis Antetokounmpo dari Milwaukee dikeluarkan karena melakukan tandukan kepala pada Blake Griffin dari Boston.

  Tatum tidak berniat meraikan kemenangan itu terlalu lama, dan mengingatkan bahawa Boston akan menghadapi perlawanan lain hari ini menentang Utah.

  “Kami harus melupakan pertandingan ini. Kami ingin menunjukkan seberapa bagusnya pasukan kami dengan cara kami memberikan respons esok,” kata Tatum. “Itulah yang penting pada saat ini,” tambahnya. – AFP

  Jayson Tatum semasa perlawanan menentang Milwaukee Bucks di Pusat Forum Fiserv di Milwaukee, Wisconsin, semalam. – AFP
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  Jentera pelancar udara Korea U jatuh ke Laut Kuning

  SEOUL, 31 MEI – Korea Utara menembak apa yang didakwanya sebagai ‘jentera pelancar angkasa lepas’ ke arah selatan hari ini, namun jatuh ke Laut...
  - Advertisment -