Sunday, April 14, 2024
23.8 C
Brunei

  -

  Alif Teega mengaku ada isteri kedua

  Pempengaruh media sosial Malaysia, Alif Teega membuat pengakuan berkahwin dua dengan seorang wanita pada 18 November lalu.

  Memetik dari mStar, Alif atau Mohd Hazalif Mohd Hazani, 29, berkata, beliau membuat pengakuan itu bagi mengelakkan sebarang fitnah selain tidak mahu pernikahannya berkenaan menjadi buah mulut orang.

  “Mungkin selama ini ada yang terdengar atau memang tahu berita mengenai saya sudah bernikah. Baik, Alhamdulillah berita tersebut adalah benar. Saya sudah pun bernikah.

  “Tujuan hantaran ini adalah untuk menyampaikan khabar berita sekali gus menjawab segala spekulasi tentang saya dan mengelak daripada sebarang fitnah,” katanya.

  Alif membuat pengakuan itu menerusi hantaran di Instagram miliknya pada petang kelmarin.

  Personaliti media sosial itu bagaimanapun tidak mendedahkan butiran mengenai identiti isteri keduanya itu.

  Dalam pada itu, Alif turut melahirkan rasa kagum terhadap isteri pertamanya iaitu Aisyah Hijanah kerana tabah berkongsi kasih bersama seorang wanita lain.

  “Terima kasih khususnya kepada isteri saya, Aisyah Hijanah kerana bersabar dengan apa yang telah berlaku, tabah dan masih kuat berada di sisi menemani saya walaupun saya tahu perit bagi mana-mana wanita menerima hakikat ini.

  “Aisyah adalah wanita pilihan Allah yang kuatnya luar biasa dan saya juga takjub dengan kekuatannya dalam hadapi setiap ujian,” ujarnya.

  Sementara itu, Aisyah turut mendoakan kebahagiaan Alif bersama madunya dan berharap orang ramai tidak bercakap buruk mengenai perkahwinan mereka.

  “Doakan yang baik-baik buat kami berdua. Saya mohon agar tidak berkata yang buruk kepada Alif mahupun isteri barunya,” jelasnya.

  Untuk rekod Alif dan Aisyah mendirikan rumah tangga pada 2017 dan mereka dikurniakan dua orang cahaya mata.

  Oktober lalu, Aisyah mendedahkan perkahwinan mereka cuba dihimpit pihak ketiga yang juga pekerja sendiri.

  Aisyah juga memaklumkan beliau turut membawa Alif berubat selepas beliau dipercayai terkena penyakit ain selain gangguan sihir pemisah. – Agensi

  Aisyah Hijanah memohon orang ramai tidak berkata perkara tidak baik tentang perkahwinan Alif Teega. – mStar
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Awda

  Banjir terburuk landa di Kazakhstan

  POKROVKA, 12 APRIL - Salji dan ais yang mencair dengan pantas telah menyebablan sungai-sungai di utara Kazakhstan dan sempadan di Rusia mencatatkan paras yang,...