Tuesday, April 16, 2024
23.1 C
Brunei

  -

  Angkatan emas untuk abang Bryan

  HANGZHOU, 25 OKT – Jaguh powerlifting Malaysia, Bonnie Bunyau Gustin mendedikasikan pingat emas acara 72 kilogram (kg) yang dimenanginya pada Sukan Para Asia (APG) 2022 di sini, buat abangnya, Bryan Junency Gustin.

  Atlet berusia 24 tahun itu berkata kehadiran Bryan, 26, yang turut mewakili Malaysia dalam sukan sama menerusi acara 80kg, menyuntik motivasinya untuk membutirkan pingat emas sulung di temasya itu selain memastikan Negaraku berkumandang.

  Badang kerdil dari Serian, Sarawak itu yang membuat penampilan keduanya di temasya APG, cemerlang selepas menyandang gelaran juara bagi acara 72kg dengan melakukan angkatan seberat 230kg yang juga rekod baharu temasya pada aksi di Gimnasium Xiaoshan, di sini.

  Rekod itu sebelum ini dipegang atlet powerlifting, Iran Roohallah Rostami dengan angkatan seberat 229kg.

  “Kehadiran dia mengiringi kejayaan emas ini sangat membantu sebab dia merupakan ahli keluarga. Saya harap emas ini dapat suntik semangat buat dia untuk meraih pingat juga bagi acara dia nanti.

  “Apa pun saya cukup gembira dengan kejayaan hari ini kerana turut memperbaharui rekod APG,” katanya. – Bernama

  Bonnie  menyumbang emas kelima buat Malaysia dalam acara 72 kilogram pada Sukan Para Asia 2022 di Gimnasium Xiaoshan kelmarin. – Bernama
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Awda

  New Zealand, Singapura komited eratkan hubungan

  WELLINGTON, 15 APRIL - New Zealand dan Singapura komited untuk mengukuhkan kerjasama dalam fasa hubungan mereka seterusnya. Perdana Menteri New Zealand, Christopher Luxon membuat kenyataan...