Sunday, April 14, 2024
24.1 C
Brunei

  -

  Atlet Thai lelaki bunuh pengantin perempuan pada hari perkahwinan

  BANGKOK, 27 NOV – Seorang atlet Thailand membunuh pengantin perempuannya dan empat orang lain pada majlis perkahwinan mereka sebelum melepaskan peluru pistolnya ke arah dirinya, kata polis hari ini.

  Chaturong Suksuk, 29, pemenang pingat perak Sukan Para ASEAN, menembak pengantin perempuan Kanchana Pachunthuek, ibu dan adik perempuannya pada majlis perkahwinan di timur laut Thailand pada Sabtu lalu.

  “Mereka bertengkar mengenai perkara peribadi dan Chaturong berjalan ke keretanya dan mengambil pistol sebelum menembak,” kata Matichon Wongbaokul, seorang pegawai polis dari wilayah timur laut Nakhon Ratchasima.

  Dia berkata Chaturong menembak pengantin perempuannya dan empat yang lain sebelum membunuh diri.

  Salah seorang mangsa adalah tetamu yang terkena peluru.

  Dia adalah seorang perenang dan memenangi dua pingat perak dalam Sukan Para ASEAN 2022 di Indonesia dan Kemboja.

  Media tempatan melaporkan bahawa dia adalah seorang renjer tentera Thailand dan telah kehilangan kaki kanannya semasa melakukan rondaan di sempadan.

  Keganasan senjata api adalah perkara biasa di Thailand, di mana senjata boleh didapati secara sah dan tidak sah.

  Walaupun tembakan besar-besaran biasanya jarang berlaku, serangan itu berlaku beberapa bulan selepas serangan pusat membeli-belah bulan lepas yang menyebabkan tiga orang maut. – AFP

  Gambar – Freepik
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Awda

  Banjir terburuk landa di Kazakhstan

  POKROVKA, 12 APRIL - Salji dan ais yang mencair dengan pantas telah menyebablan sungai-sungai di utara Kazakhstan dan sempadan di Rusia mencatatkan paras yang,...