Tuesday, May 28, 2024
24.1 C
Brunei

  -

  Bapa ditembak mati depan anak

  STOCKHOLM, 12 APRIL – Rakyat Sweden kelmarin bertindak balas dengan terkejut dan marah selepas seorang bapa ditembak mati pada siang hari di hadapan anaknya di pinggir bandar Stockholm, berikutan laporan media mengatakan dia berhadapan dengan sekumpulan remaja.  
   
  Negara Scandinavia telah menyaksikan keganasan yang semakin meningkat dalam beberapa tahun kebelakangan ini apabila kumpulan penjenayah bersengketa untuk mengawal pasaran dadah, dengan pengeboman dan tembakan direkodkan setiap minggu.
   
  Kumpulan tersebut sering merekrut remaja muda untuk melakukan keganasan kerana mereka tidak bertanggungjawab dari segi jenayah, dengan beberapa remaja berusia 12 tahun.
   
  Perdana Menteri Sweden, Ulf Kristersson, dan ketua pembangkang, Magdalena Andersson, melawat pinggir bandar Skarholmen di selatan ibu negara itu petang kelmarin.
   
  “Jenayah yang mengancam sistem negara yang kami alami sekarang mempunyai akibat buruk untuk seluruh masyarakat kami yang bebas dan terbuka,” tulis Kristersson dalam catatan di Instagram, kelmarin.
   
  Bapa berusia 39 tahun itu, yang dikenali dalam laporan media sebagai Mikael, ditembak di kepala di hadapan anaknya petang Rabu lalu ketika mereka berbasikal ke kolam renang. Dia meninggal dunia awal kelmarin, kata polis.
   
  Polis juga belum mengesahkan laporan itu, dan tiada tangkapan dibuat berhubung pembunuhan itu. – AFP
   
  Pegawai polis bekerja di tempat kejadian selepas seseorang ditembak mati di Skarholmen di selatan Stockholm, Sweden pada petang sebelum 11 April. – AFP
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Awda

  Burung tropika dikesan di tasik tanah lembap utara China

  HOHOT, 27 MEI – Flamingo besar, yang biasanya ditemui di kawasan tropika dan subtropika, baru-baru ini dikesan buat pertama kali di Tasik Ulan Suhai...