Tuesday, May 28, 2024
24.1 C
Brunei

  -

  Bekas penolong pengurus dibuang kerana beri komen buruk

  BARCELONA, 12 APRIL – Bekas penolong pengurus Atletico Madrid dan pakar Jerman, Burgos dipecat oleh rangkaian televisyennya pada Khamis selepas komen menyinggung yang ditujukan kepada pemain sayap Barcelona, Lamine Yamal.

  Burgos mengulas untuk platform televisyen Sepanyol Movistar mengenai kemenangan 3-2 Barcelona di Paris Saint-Germain dalam perlawanan pertama suku akhir Liga Juara-Juara.

  Selepas melihat rakaman Yamal bermain bola sepak, Burgos berkata pemain berusia 16 tahun itu akan ‘berakhir di lampu isyarat’ jika kerjayanya gagal, seolah-olah dia akan meminta wang dengan melakukan helah.

  Media Sepanyol melabelkan komen itu sebagai ‘klasik’ dan Burgos, yang sebelum ini merupakan penolong jurulatih Diego Simeone di Atletico, terpaksa memohon maaf selepas kedua-dua pihak memboikot temu bual selepas perlawanan dengan penyiar selepas perlawanan sebagai protes.

  Movistar Plus dan Jerman El Mono Burgos akan berhenti bekerja bersama serta-merta,” kata Movistar dalam satu kenyataan.

  Rangkaian itu berkata mereka mengambil keputusan itu selaras dengan tata kelakuan dalaman mereka dan menyifatkan kata-kata Burgos sebagai ‘tidak sesuai’.

  Burgos, 54, berkata dia tidak cuba mencetuskan kesalahan.

  “Ia adalah komen yang tidak cuba menyakiti sesiapa, jika ada yang berasa tersinggung, saya memohon maaf secara terbuka,” kata Burgos pada Movistar selepas perlawanan. – AFP

  Aksi Lamine Yamal menendang bola semasa sesi memanaskan badan menjelang perlawanan bola sepak suku akhir pertama UEFA di Paris pada 10 April. – AFP
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Awda

  Burung tropika dikesan di tasik tanah lembap utara China

  HOHOT, 27 MEI – Flamingo besar, yang biasanya ditemui di kawasan tropika dan subtropika, baru-baru ini dikesan buat pertama kali di Tasik Ulan Suhai...