Wednesday, February 8, 2023
31.8 C
Brunei

-

Berkenan menerima mengadap Menteri Luar Negeri Malaysia

BANDAR SERI BEGAWAN, 24 JAN – Kebawah Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Baginda Sultan Haji Hassanal Bolkiah Mu’izzaddin Waddaulah, Sultan dan Yang Di-Pertuan Negara Brunei Darussalam, petang tadi, berkenan menerima mengadap Menteri Luar Negeri Malaysia, Tuan Yang Terutama Dato’ Seri Diraja Dr Zambry Abdul Kadir.

Semasa majlis mengadap yang berlangsung di Istana Nurul Iman, Kebawah Duli Yang Maha Mulia dan TYT Menteri Hal Ehwal Luar Negeri Malaysia telah berbincang mengenai hubungan dua hala secara amnya di antara Negara Brunei Darussalam dan Malaysia, persediaan lawatan rasmi Perdana Menteri Malaysia ke Brunei yang akan diadakan, serta bertukar-tukar pandangan mengenai isu-isu serantau dan antarabangsa yang berkepentingan bersama.

Menyertai bersama Tuan Yang Terutama ialah Ketua Setiausaha, Kementerian Luar Negeri Malaysia, TYT Dato’ Sri Amran bin Mohamed Zin; dan Pesuruhjaya Tinggi Malaysia ke Negara Brunei Darussalam, TYT Dato’ Raja Reza bin Raja Zaib Shah.

Juga hadir ialah Menteri Hal Ehwal Luar Negeri Kedua, Yang Berhormat Dato Seri Setia Haji Erywan bin Pehin Datu Pekerma Jaya Haji Mohd Yusof.

Ini adalah lawatan pertama TYT Dato’ Seri Diraja Dr Zambry Abdul Kadir ke Negara Brunei Darussalam selaku Menteri Luar Negeri Malaysia.

KDYMM Paduka Seri Baginda Sultan Haji Hassanal Bolkiah Mu’izzaddin Waddaulah berkenan menerima mengadap TYT Dato’ Seri Diraja Dr Zambry Abdul Kadir. – Gambar oleh Infofoto
- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

Nahas Pesawat Boeing 737, 2 Juruterbang selamat

PERTH, AUSTRALIA, 7 FEB - Dua juruterbang terselamat, hanya cedera ringan selepas pesawat Boeing 737 yang dihantar untuk memadam kebakaran terhempas di Australia, kata...
- Advertisment -