Friday, December 9, 2022
22.7 C
Brunei

-

Bilik pameran baharu Ducati dilancar

Oleh Ak Zaki Kasharan

BANDAR SERI BEGAWAN, 25 SEPT – Pengeluar motosikal mewah Ducati kelmarin telah mengumumkan pembukaan bilik pameran baharunya yang dilengkapi dengan kemudahan perkhidmatan bertaraf dunia bersama rakan kongsi Bee Motors Sdn Bhd selaku pengedar tunggal Ducati di Negara Brunei Darussalam.

Hadir selaku tetamu kehormat pada majlis pembukaan berkenaan ialah Yang Amat Mulia Pengiran Anak Abdul Rashid bin Pengiran Kerma Raja Pengiran Haji Kamarulzaman.

Ducati Brunei berhasrat untuk menawarkan pengalaman jenama terbaik dalam komuniti motosikal dengan menjadikan bilik pameran tersebut sebagai pusat tumpuannya. 

Terletak di salah satu hab utama industri automotif dan motosikal di Kompleks Perindustrian Beribi, Ducati Brunei berharap dapat berfungsi sebagai pemangkin untuk menyuntik semangat ke arah warisan dan nilai Ducati dalam kalangan komuniti motosikal dan orang ramai pada amnya.

“Kami gembira dapat bekerjasama dengan Bee Motors Sdn Bhd sebagai pengedar Ducati baharu di Brunei. Ia sudah mempunyai ramai peminat dan kami berharap dapat melihat komuniti berkembang, sejajar dengan matlamat strategik kami di rantau ini.

YAM Pengiran Anak Abdul Rashid semasa melihat lebih dekat salah satu model motosikal Ducati di bilik pameran berkenaan.
Beberapa model kenderaan Ducati yang dipamerkan di Bilik Pameran Ducati.

“Semua pasukan baharu di Bee Motors Sdn Bhd mempunyai gabungan individu berbakat yang bukan sahaja meminati jenama tetapi juga terhadap penunggangan motosikal,” kata Naib Presiden, Jualan dan Pemasaran di Ducati Asia Pasifik, Marco Biondi pada majlis tersebut.

Sementara itu, Pengurus Eksekutif Bee Motors Sdn Bhd, Lim Jin Lee pada majlis tersebut juga menyatakan beliau berasa teruja dan berbesar hati kerana dapat membawa Ducati ke Brunei memandangkan terdapatnya minat yang besar terhadap jenama Ducati di sini.

“Sejurus kami mengumumkan pembukaan Ducati Brunei secara rasmi, kami menerima sambutan yang menggalakkan dan positif daripada orang ramai.

“Kami mempunyai pasukan juruteknik profesional dengan kemudahan baharu untuk mempamerkan tawaran terbaharu. Oleh itu, kami yakin Ducati akan berkembang maju dan menjadi salah satu jenama kenderaan dua roda mewah yang berjaya di Brunei,” jelasnya.

- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

Australia, mangsa terselamat berang pembebasan Patek

SYDNEY, 8 DIS – Mangsa-mangsa letupan bom Bali 2002 berang hari ini selepas seorang daripada pembuat bom dibebaskan dari penjara Indonesia, hanya selepas menjalani...
- Advertisment -