Monday, November 28, 2022
31.8 C
Brunei

-

Bilik Pameran Toyota Gadong lebih luas, moden

Oleh Ak Zaki Kasharan 
Gambar oleh Muiz Matdani

BANDAR SERI BEGAWAN, 4 NOV – NBT Brunei hari ini telah melancarkan Bilik Pameran Toyota Gadong baharu yang membawakan konsep moden minimalis dengan ruang yang luas dan terbuka bagi memulakan pengalaman perjalanan pelanggan yang baharu dan meneruskan tahap kecemerlangan perkhidmatan pelanggan.

Pelancarannya telah disempurnakan oleh Ketua Pegawai Eksekutif Toyota Motor Asia Pasifik (TMAP), Hao Quoc Tien bersama Ketua Pegawai Eksekutif Serantau dan Pengarah Urusan Toyota Tsusho Asia Pasifik (TTAP), Mitsuhiro Tsubakimoto; Duta Besar Istimewa dan Mutlak Jepun ke Negara Brunei Darussalam, Tuan Yang Terutama Maeda Toru; dan Pengarah Kewangan Serantau Inchcape APAC, Christian Dinsdale.

Turut hadir ialah Naib Pre-siden Projek TMAP, Bajuadie Prajitno; Naib Presiden TMAP, Preston Tan; Pengarah Urusan Toyofuji Shipping Singapore Co Ltd, Edward Tan; Penolong Pengurus Besar TTAP, Premmit Singh; Naib Presiden TTAP, Akio Ogawa; dan Pesuruhjaya Tinggi Singapura ke Negara Brunei Darussalam, Tuan Yang Terutama Heng Aik Yeow.

Majlis berkenaan juga bersempena memperingati ulang tahun ke-55 NBT Brunei Sdn Bhd selaku pengedar rasmi Toyota di negara ini. Bilik pameran yang terletak di KM4, Jalan Gadong itu merupakan bilik pameran Toyota pertama dan terawal di Brunei.

Terdahulu, Pengarah Urusan NBT, Haji Ahmad Omar bin Pehin Dato Haji Husin dalam ucapannya menzahirkan penghargaan kepada masyarakat di negara ini atas sokongan berterusan sejak tertubuhnya NBT Brunei dan atas kepercayaan yang diberikan kepada produk dan perkhidmatan yang mereka berikan selama ini.

Hao Quoc Tien, Mitsuhiro Tsubakimoto, TYT Maeda Toru, Christian Dinsdale dan Haji Ahmad Omar bersama-sama memotong reben bagi merasmikan Bilik Pameran Toyota Gadong baharu, kelmarin.
Bilik Pameran Toyota Gadong yang baharu kini lebih luas dan tampil moden.

Beliau turut menerangkan mengenai bilik pameran baharu tersebut yang diharapkan dapat menyediakan dan memperbaiki perkhidmatan yang ditawarkan.

Sejurus selepas pelancaran dan bergambar ramai, para tetamu khas dan jemputan lain melawat Circle of Life yang merupakan sudut dan kawasan premium yang terdapat di bilik pameran berkenaan.

Bilik pameran baharu tersebut boleh mempamerkan lebih 10 kenderaan, dan dilengkapi dengan Toyota Lounge & Business Lounge; kawasan premium dan EV; bilik perbincangan kewangan; dan ruangan penyerahan kenderaan.

Selain itu, tempat letak kereta yang luas juga disediakan untuk memastikan akses mudah bagi para pengunjung.

Majlis juga diselajurkan dengan penyampaian Anugerah Pemasaran (Anugerah Emas ke-13) 2021 kepada Haji Ahmad Omar; Anugerah Value Chain (anugerah pertama) 2021 kepada Pengurus Besar Kanan Bahagian Jualan, Leong Cheng Soon; dan Customer Delight Excellence Award CDEA (anugerah ke-6) 2021 kepada Pengurus Besar Bahagian Lepas Jualan, Lauro De Guzman, yang disempurnakan oleh Hao Quoc Tien.

Manakala itu, Mitsuhiro Tsubakimoto turut menyampaikan anugerah tertinggi bagi pengedar iaitu Triple Crown (Anugerah ke-39) 2021 kepada Haji Ahmad Omar. 

- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

Ratusan bantah sekatan COVID China

BEIJING, 27 NOV – Bantahan terhadap kawalan koronavirus di China yang telah mengurungkan jutaan penduduk di rumah telah merebak ke Shanghai dan bandar lain...
- Advertisment -