Saturday, December 10, 2022
22 C
Brunei

-

BSM hargai rakan-rakan niaga

Oleh Ak Zaki Kasharan
Gambar oleh Muiz Matdani

BANDAR SERI BEGAWAN, 21 NOV – Duli Yang Teramat Mulia Paduka Seri Pengiran Muda Mahkota Pengiran Muda Haji Al-Muhtadee Billah, Menteri Kanan di Jabatan Perdana Menteri, dalam kapasiti selaku Pengerusi Lembaga Pengarah Syarikat Pemasaran Brunei Shell Sdn Bhd (BSM), telah berkenan menyempurnakan pengurniaan anugerah kepada rakan-rakan niaga BSM pada Majlis Anugerah Pengerusi 2022 di Indera Samudra, The Empire Brunei, hari ini.

Majlis bertujuan untuk memupuk kerjasama, menggalakkan dialog, dan memacu keterujaan dalam kalangan pemain dalam ekosistem BSM.

Dalam ucapan pembukaannya, Pengarah Urusan BSM, Awang Muhammad Norshafiee bin Dato Paduka Haji Abdul Jalil antara lain menjelaskan dua tahun kebelakangan ini merupakan masa yang mencabar bagi negara namun dengan kepimpinan Kebawah Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Baginda Sultan dan Yang Di-Pertuan Negara Brunei Darussalam, kerajaan Baginda dan orang ramai pada umumnya telah bekerja tanpa mengenal penat lelah untuk menempuhi pandemik dan menyertai banyak negara di seluruh dunia menuju ke arah pemulihan dalam tempoh endemik ini, sama ada dari segi sosial mahupun ekonomi. 

Beliau seterusnya menambah bahawa walaupun menghadapi cabaran yang dihadapi negara, komuniti perniagaan di Brunei terus maju sambil memainkan peranan mereka
dalam memajukan negara.

Majlis menyaksikan penganugerahan dalam sembilan kategori kepada rakan niaga BSM yang terdiri daripada Best LPG Operational Excellence, Most Improved Retail Operational Performance, Best Retail Operational Excellence, Best Retail Service Champion, Milestone Award, Highest Lubricant Business Growth, Best Corporate Social Responsibility (CSR) Programme, Best Operational Excellence dan Best Marketing Campaign.

DYTM Paduka Seri Pengiran Muda Mahkota Pengiran Muda Haji Al-Muhtadee Billah berkenan bergambar ramai bersama para penerima anugerah pada majlis berkenaan. – Gambar oleh Bahyiah Bakir
DYTM Paduka Seri Pengiran Muda Mahkota Pengiran Muda Haji Al-Muhtadee Billah, Menteri Kanan di Jabatan Perdana Menteri berkenan menganugerahkan Best Commercial Operational Excellence kepada Boustead Sdn Bhd di Indera Samudra, The Empire Brunei.
DYTM Paduka Seri Pengiran Muda Mahkota berkenan menganugerahkan Highest Commercial Business Growth kepada NBT Brunei.
DYTM Paduka Seri Pengiran Muda Mahkota berkenan menganugerahkan Best Retail Service Champion kepada Dayang Nurazimah.

Syarikat Gas Muara telah diumumkan sebagai penerima anugerah Best LPG Operational Excellence manakala Stesen Minyak Pekan Muara Sdn Bhd penerima anugerah Most Improved Retail Operational Performance.

Anugerah Best Retail Operational Excellence pula diberikan kepada Syarikat Stesen Minyak Perusahaan Cahaya Pakatan Tutong.

Sementara itu, Dayang Noorazaimah binti Haji Ibrahim dari Stesen Minyak Shahryza Bunut menerima anugerah Best Retail Service Champion dan TK Asco Enterprise pula menerima anugerah Milestone.

Manakala itu, NBT Brunei Sdn Bhd pula menerima dua anugerah iaitu Highest Lubricant Business Growth dan Best Corporate Social Responsibility (CSR).

Boustead Sdn Bhd turut membawa pulang dua anugerah iaitu Best Operational Excellence dan Best Marketing Campaign.

Acara kemudian diteruskan dengan menyembahkan pesambah kehadapan majlis Duli Yang Teramat Mulia oleh Menteri di Jabatan Perdana Menteri dan Menteri Kewangan dan Ekonomi Kedua, Yang Berhormat Dato Seri Setia Dr Haji Mohd Amin Liew Bin Abdullah, serta Pengarah Urusan BSM.

Antara yang hadir pada majlis berkenaan ialah ahli-ahli Lembaga Pengarah BSM dan rakan-rakan niaga BSM. 

- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

China terima pesawat domestik pertama

BEIJING, 9 DIS – Sebuah syarikat penerbangan China hari ini menjadi pelanggan pertama yang menerima tempahan pesawat udara jarak jauh yang dikeluarkan oleh pengeluar...

Tindakan China dialu-alukan

- Advertisment -