Tuesday, March 5, 2024
29.3 C
Brunei

  -

  Celtics sekat kemaraan Heat

  LOS ANGELES, 12 FEB – Boston Celtics, didorong oleh Jayson Tatum yang hampir melakukan triple-double, menahan serangan Miami Heat yang kekurangan pemain tetapi bersemangat, untuk menang 110-106 dalam pertembungan NBA yang menjadi tegang pada suku keempat kelmarin.

  Pendahulu liga, Boston, yang menewaskan Heat bulan lalu, mendapati perlawanan kali ini lebih sukar apabila Heat mengurangkan defisit 15 mata suku ketiga kepada dua dengan baki permainan kurang daripada dua minit.

  Bintang Boston, Jaylen Brown dan pemain Miami, Duncan Robinson bertengkar selepas berselisih pada awal babak terakhir, dengan Brown dikenakan kesalahan.

  Tetapi Celtics – yang dikejutkan dengan Heat pada perlawanan akhir Eastern Conference musim lalu – menumpukan sepenuh perhatian kepada perlawanan dan menewaskan Miami.

  Tatum menjaringkan 26 mata dengan 10 rebound dan sembilan assist.

  Kristaps Porzingis menambah 25 mata, Brown menjaringkan 20 mata dan Jrue Holiday menyumbang 15 mata untuk Celtics, yang membuat 16 daripada 39 percubaan tiga mata.

  Tyler Herro menjaringkan 22 daripada 24 mata pada separuh masa kedua. Tiga mata beliau dengan baki 1:49 membawa Heat kepada kedudukan 106-104, tetapi Porzingis dan Tatum memastikan kemenangan di garisan balingan percuma.

  “Mereka adalah pasukan yang bagus, mereka akan terus melakukan jaringan,” kata Tatum. “Awda hanya perlu bertahan dan menyerang balas.” – AFP

  Aksi antara Herro dan Tatum pada 11 Februari 2024 di Miami. – AP
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Awda

  Korea Utara ancam ambil langkah ketenteraan

  SEOUL, 5 MAC - Korea Utara menggelar latihan ketenteraan Korea Selatan-Amerika Syarikat (AS) yang sedang berlangsung sebagai plot untuk menyerang negara itu, kerana ia...