Thursday, April 18, 2024
34.4 C
Brunei

  -

  CEO Meta bakal tinggalkan jawatan

  SAN FRANCISCO, 18 JAN – Bekas ketua pegawai operasi Meta, Sheryl Sandberg, mengumumkan bahawa dia akan meninggalkan jawatannya sebagai lembaga pengarah syarikat selepas lebih sedekad.

  Salah seorang wanita paling berpengaruh di Lembah Silikon, Sandberg, 54, akan meninggalkan lembaga itu kerana gergasi teknologi di belakang Facebook, WhatsApp dan Instagram menghadapi peningkatan penyelidikan penguatkuasaan undang-undang.

  Sandberg kelmarin berkata dia tidak akan bertanding untuk dipilih semula setelah tempoh jawatannya berakhir pada Mei, tetapi akan berkhidmat sebagai penasihat kepada syarikat itu selepas itu.

  “Dengan hati yang penuh dengan kesyukuran dan minda yang penuh dengan kenangan, saya memberitahu lembaga Meta bahawa saya tidak akan bertanding untuk pemilihan semula Mei ini,” kata Sandberg di Facebook.

  “Berkhidmat sebagai COO Facebook dan kemudian Meta selama 14 tahun setengah dan ahli lembaga selama 12 tahun telah menjadi peluang seumur hidup,” tulisnya.

  Ketua Pegawai Eksekutif Meta, Mark Zuckerberg mengucapkan terima kasih kepada Sandberg atas usahanya di syarikat gergasi media sosial itu. – AFP

  Gambar AP
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Awda

  Utusan AS ke PBB berikrar sokong keluarga Jepun yang diculik Korea...

  TOKYO, 18 APRIL - Amerika Syarikat (AS) berdiri bersama Jepun sehingga semua warga Jepun yang diculik oleh Korea Utara beberapa dekad lalu pulang ke...