Tuesday, March 5, 2024
29.3 C
Brunei

  -

  Cetusan warna harmoni

  MILAN – Pereka fesyen Milan membayangkan dunia yang bermasalah dengan koleksi yang menandakan pengembalian kepada busana perniagaan yang serius, jenama pakaian aktif serta mengelak daripada butir-butir remeh.

  Jenama Itali daripada Simon Cracker meneroka detik-detik sebelum tidur, sebagai rehat terbaik daripada dunia yang membimbangkan.

  Jenama berusia hampir 14 tahun oleh pereka Simone Botte dan Filippo Biraghi berfungsi sepenuhnya dengan pakaian kitar semula dan sisa-sisa yang boleh dipulih guna. Untuk koleksi ini, pereka mencapai keharmonian dengan mewarnakan pakaian bersama-sama, menghasilkan biru merah jambu yang indah seperti matahari terbenam.

  Warna bergabung dan tersebar bersama, menjadi agak kabur, seolah-olah melihat menerusi mata tertutup. Siluetnya agak suram, seolah-olah berputus asa selepas hari yang panjang. Jahitan lelaki mentakrifkan koleksi, tetapi jaket dibina semula dengan sebelah bahu terlondeh, kolar separuh menggantikannya.

  Pakaian bertaburan dengan kilauan manik yang berkilat, seolah-olah memberikan penampilan warna pasir selain menonjolkan mutiara besar, mewakili bulan. Pakaian denim dilukis tangan oleh pereka British Sue Cloes, yang terkenal dengan corak Kelab Budaya 1981.

  Proses itu memberikan koleksi warna harmoni yang dikatakan oleh pereka fesyen yang ditafsirkan oleh kebanyakan orang sebagai anggun – yang tidak semestinya menjadi matlamat mereka. Mereka lebih suka mengubah keadaan, menumpukan kepada perkara paling revolusioner. – AP

  Model-model menggayakan koleksi Musim Luruh-Sejuk 2024 Simon Cracker yang dipersembahkan di Milan, Itali pada 14 Januari 2024. – AP
  Gambar AP
  Gambar AP
  Gambar AP

  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Awda

  Korea Utara ancam ambil langkah ketenteraan

  SEOUL, 5 MAC - Korea Utara menggelar latihan ketenteraan Korea Selatan-Amerika Syarikat (AS) yang sedang berlangsung sebagai plot untuk menyerang negara itu, kerana ia...