Sunday, April 14, 2024
30.5 C
Brunei

  -

  Clippers tewaskan Lakers

  LOS ANGELES, 24 JAN – Los Angeles Clippers memanfaatkan sepenuhnya ketiadaan LeBron James yang mengalami kecederaan kelmarin untuk memperoleh kemenangan 127-116 ke atas Los Angeles Lakers.

  Kawhi Leonard menjaringkan 25 mata dan James Harden menambah 23 mata ketika penampilan mengagumkan Clippers baru-baru ini diteruskan dengan kemenangan ketiga berturut-turut.

  Bekas pengawal Lakers, Russell Westbrook, adalah antara enam pemain Clippers yang mencapai dua angka dalam persembahan serangan yang seimbang oleh pasukan Tyronn Lue.

  Lakers, yang kehilangan James kerana cedera buku lali, diketuai oleh D’Angelo Russell dengan 27 mata manakala Anthony Davis menamatkan dengan 26 mata.

  Selepas ketinggalan seketika pada awal suku pertama, Clippers terus mengawal perlawanan, mendahului dengan 16 mata sejurus sebelum tamat separuh masa pertama dan berjaya mengekalkan Lakers pada masa yang tepat dalam permainan.

  Walaupun Lakers mendapat dua mata pada pertengahan suku keempat, Clippers mengetatkan pertahanan mereka dan bertahan pada akhir permainan.

  “Kami mempunyai begitu banyak bakat, begitu banyak pemain Hall of Fame yang hebat di dalam bilik persalinan ini dan tugas kami adalah untuk memastikan setiap malam kami terus mengenepikan kelemahan,” kata Westbrook.

  Kemenangan kelmarin meletakkan Clippers di tempat keempat dalam kedudukan Western Conference dengan 28 kemenangan berbanding 14 kekalahan, di belakang Oklahoma City Thunder, Minnesota Timberwolves dan Denver Nuggets. – AFP

  Aksi Anthony Davis (kanan), menjaringkan ke atas Leonard (kiri) dan Plumlee semasa separuh masa pertama permainan bola keranjang NBA di Los Angeles pada 23 Januari. – AP
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Awda

  Banjir terburuk landa di Kazakhstan

  POKROVKA, 12 APRIL - Salji dan ais yang mencair dengan pantas telah menyebablan sungai-sungai di utara Kazakhstan dan sempadan di Rusia mencatatkan paras yang,...