Dana terima sumbangan $130,000

Oleh Salawati Haji Yahya
Gambar oleh Muiz Matdani

BANDAR SERI BEGAWAN, 15 APRIL – Perbadanan Tabung Amanah Islam Brunei (Perbadanan Taib) dan anak-anak syarikatnya, Insurans Islam TAIB Holdings Sdn Bhd dan Darussalam Holdings Sdn Bhd, hari ini, telah menyerahkan sumbangan berjumlah $130,000 untuk Dana Pengiran Muda Mahkota Al-Muhtadee Billah untuk Anak-anak Yatim (DANA).

Sumbangan berkenaan telah diserahkan pada majlis tadarus yang dianjurkan oleh Perbadanan TAIB dan anak-anak syarikatnya di Masjid Pehin Khatib Abdullah, Kampung Kulapis.

Hadir selaku tetamu kehormat majlis dan menyerahkan derma berkenaan ialah Menteri Pertahanan Kedua, Yang Berhormat Pehin Datu Lailaraja Mejar Jeneral (B) Dato Paduka Seri Haji Awang Halbi bin Haji Mohd Yussof selaku pengerusi Lembaga Pengarah Perbadanan TAIB.

Pada majlis itu, Perbadanan TAIB telah menyumbangkan $100,000 manakala itu Insurans Islam TAIB General Takaful (IITGT), Insurans Islam TAIB Family Takaful (IITFT) dan Darussalam Holdings Sdn Bhd masing-masing menyumbangkan $10,000.

Sumbangan-sumbangan berkenaan telah diterima oleh Setiausaha Tetap (Perancangan, Guna Tanah dan Alam Sekitar) di Kementerian Pembangunan, Dr Nor Imtihan binti Haji Abdul Razak selaku pemangku ketua pegawai eksekutif DANA.

Majlis berkenaan turut menyaksikan 15 orang anak yatim kakitangan Perbadanan TAIB dan anak-anak syarikatnya serta 20 orang anak yatim di Kampung Kulapis menerima sumbangan daripada Perbadanan TAIB dan anak-anak syarikat.

Majlis berkenaan merupakan salah satu aktiviti keagamaan tahunan yang diadakan oleh Perbadanan TAIB dan anak-anak syarikatnya dalam sama-sama menyemarakkan lagi bulan suci Ramadan dan untuk mengeratkan hubungan antara pegawai-pegawai dan kakitangan serta masyarakat setempat.

Menteri Pertahanan Kedua, Yang Berhormat Pehin Datu Lailaraja Mejar Jeneral (B) Dato Paduka Seri Haji Awang Halbi bin Haji Mohd Yussof selaku pengerusi Lembaga Pengarah Perbadanan TAIB semasa menyerahkan sumbangan daripada anak-anak syarikat Perbadanan TAIB untuk DANA kepada Setiausaha Tetap (Perancangan, Guna Tanah dan Alam Sekitar) di Kementerian Pembangunan, Dr Nor Imtihan binti Haji Abdul Razak selaku pemangku ketua pegawai eksekutif DANA. – Gambar oleh Muiz Matdani
Yang Berhormat Menteri Pertahanan Kedua menyerahkan sumbangan berjumlah $10,000 daripada Darussalam Holdings.
Yang Berhormat Menteri Pertahanan Kedua ketika menghadiri majlis tadarus yang berlangsung di Masjid Pehin Khatib Abdullah, kelmarin.
Majlis turut menyaksikan penyampaian derma kepada anak-anak yatim.