Friday, April 19, 2024
24.7 C
Brunei

  -

  De Jong sangkal berpindah ke Manchester United

  BARCELONA, 22 FEB – Frenkie de Jong sering dikaitkan dengan perpindahan ke Manchester United pada musim panas lalu tetapi pemain tengah Barcelona itu menolaknya, walaupun tekanan ke atasnya dari semua sudut memaksanya untuk berpindah.

  Pada Khamis dia akan mengetuai barisan tengah Barca menentang Red Devils dan bekas jurulatih Ajaxnya, Erik ten Hag di Old Trafford.

  Ten Hag berminat untuk bekerjasama semula dengan pemain berusia 25 tahun itu, dengan keadaan kewangan Barcelona bermakna mereka akan gembira untuk mendapatkan gaji De Jong dan membayar yuran pemindahan yang besar.

  Bagaimanapun De Jong telah menyesuaikan diri di ibu kota Catalan, walaupun rakan senegaranya Ronald Koeman telah digantikan oleh Xavi Hernandez, yang kurang yakin dengan pemain tengah itu selepas dia ditandatangani pada 2019 dari Ajax dengan harga 75 juta euro (AS$80 juta).

  De Jong tiba di kelab impiannya, seperti yang didedahkan oleh pasangannya Mikky Kiemeney di media sosial, di mana dia menyiarkan gambar pemain itu pada 2015 di Camp Nou, melawat sebagai peminat. Bagaimanapun langkah itu bertukar menjadi mimpi ngeri apabila Barcelona mengalami krisis sukan, kewangan dan institusi, dengan jurulatih Ernesto Valverde, Quique Setien dan Koeman semuanya dipecat.

  Xavi tiba dan ramai berharap bahawa salah seorang pemain tengah terhebat sepanjang zaman akan dapat membantu De Jong meningkatkan permainan. – AFP

  Reaksi Frenkie de Jong semasa perlawanan bola sepak La Liga Sepanyol di stadium Camp Nou di Barcelona. – AP
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Awda

  Mahkamah batalkan sabitan bekas Presiden Maldives Abdulla Yameen

  NEW DELHI, 19 APRIL - Mahkamah di Maldives membatalkan sabitan bekas Presiden Abdulla Yameen atas tuduhan rasuah, kelmarin. Panel tiga hakim Mahkamah Tinggi memutuskan bahawa...