Tuesday, May 30, 2023
23.7 C
Brunei

  -

  Esma Daniel nikah kali ketiga

  Pelakon Esma Daniel, 55, menamatkan zaman duda apabila diijabkabulkan dengan pasangannya, Nur Atira Mazlan, 31, dalam satu majlis yang berlangsung di kediaman pengantin perempuan di Kajang, petang semalam.

  Esma atau nama sebenar, Esma Daniel Md Isa berkata, dia bergelar suami kepada Nur Atira yang juga kakitangan sebuah bank dengan sekali lafaz.

  “Kami dinikahkan oleh bapa pengantin perempuan, Mazlan Abd Malik. Walaupun gementar, tetapi saya bersyukur hanya sekali lafaz sahaja.

  “Perkenalan bermula dalam media sosial. Ketika itu, kerajaan sedang melaksanakan fasa Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

  “Selepas diberi kelonggaran, barulah kami keluar ‘dating’. Dari situ, saya sudah nampak keserasian walaupun Nur Atira lebih muda daripada saya.

  Esma terpaksa tangguh perancangan membawa isterinya, Nur Atira berbulan madu berikutan kepadatan jadual kerja. – Agensi

  “Sebelum ini, saya pernah berkawan dengan wanita berusia, tetapi tiada keserasian dan hubungan tidak berpanjangan.

  “Alhamdulillah, dengan Nur Atira, semuanya dipermudahkan dan keluarga terutama anak-anak saya merestui hubungan kami,” katanya kepada BH Online.

  Pada majlis itu, Esma menyerahkan mas kahwin sebanyak RM300 dan menghadiahkan tiga dulang hantaran berbalas lima, manakala wang hantaran dirahsiakan.

  “Kami bertunang pada 14 Januari lalu dan mengikut perjanjian tempoh pertunangan adalah setahun.

  “Kata orang perkara baik tidak perlulah ditangguh selepas sudah bersedia dan keluarga pun mengizinkan. Jadi, kami memutuskan untuk terus bernikah.

  “Mulanya, kami merancang berkahwin sebelum Ramadan, tetapi disebabkan beberapa perkara yang tidak dapat dielakkan, majlis dibuat selepas Aidilfitri,” cerita pelakon filem Air Force The Movie: Selagi Bernyawa itu.

  Memandangkan jadual cukup ketat, aktor kelahiran Ipoh, Perak itu terpaksa menangguhkan perancangan membawa isteri berbulan madu.

  “Buat masa ini, saya masih terikat dengan kontrak penggambaran drama Andai Itu Takdirnya. Selepas itu, saya akan masuk ke set filem, jadi memang tidak sempat nak ke mana-mana.

  “Lagipun, anak kedua akan berkahwin pada Ogos depan. Saya bercadang mahu mengadakan majlis resepsi serentak dengan anak.

  “Hanya selepas itu barulah saya akan fikirkan untuk pergi berbulan madu. Mungkin dalam Malaysia sahaja,” ujarnya. – Agensi

  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  China sedia hantar orang awam pertama ke angkasa lepas

  CHINA, 29 MEI - China akan menghantar angkasawan awam pertamanya ke angkasa lepas sebagai sebahagian daripada misi kru ke stesen angkasa Tiangong, esok, ketika...
  - Advertisment -