Wednesday, June 26, 2024
23.5 C
Brunei

  -

  Forest tuntut audio VAR aksi dengan Everton

  LONDON, 23 APRIL – Nottingham Forest telah meminta rakaman audio VAR dikeluarkan daripada tiga rayuan penalti mereka yang dinafikan dalam kekalahan 2-0 di Everton yang mencetuskan kelab itu mempersoalkan integriti pengadilan Liga Perdana.

  Forest mengeluarkan kenyataan luar biasa di media sosial sejurus selepas wisel penamat di Goodison Park baru-baru ini mengatakan mereka telah memberikan amaran kepada badan pengadil Professional Game Match Officials Limited (PGMOL) bahawa pegawai VAR, Stuart Attwell adalah peminat pasukan yang bersaing dengan penyingkiran, Luton.

  Forest hanya dibezakan satu mata dan berada di atas Luton yang berada dalam zon penyingkiran.

  “Nottingham Forest hari ini telah mengemukakan permintaan rasmi kepada PGMOL untuk mengeluarkan rakaman audio antara pegawai semasa perlawanan semalam menentang Everton di Goodison Park,” kata Forest dalam satu kenyataan kelmarin.

  “Kelab telah meminta agar perkara ini dikongsi untuk tiga insiden perlawanan penting iaitu cabaran Ashley Young terhadap Giovanni Reyna (minit ke-24), bola baling Ashley Young (minit ke-44) dan cabaran Ashley Young ke atas Callum Hudson-Odoi (minit ke-56).

  “Kami dengan tegas menyokong agar komuniti bola sepak dan penyokong secara luas dapat mengakses rakaman audio dan transkrip bagi keseluruhan transpirasi, memastikan integriti sukan kami,” tambahnya.

  PGMOL telah didesak untuk mengeluarkan rakaman audio insiden kontroversi pada awal musim ini.

  Ketua pengadil terpaksa mengakui kesilapan selepas gol Liverpool di Tottenham salah dinyatakan luar sebagai ofsaid kerana pegawai VAR menganggap gol tersebut telah diberikan.

  Audio bagi insiden lain yang terpilih juga telah disiarkan pada program Match Officials Mic’d Up pada musim ini, tetapi undang-undang permainan menghalang audio tersebut disiarkan secara langsung. – AFP

  Aksi Abdoulaye Doucoure (kiri) semasa perlawanan bola sepak Liga Perdana Inggeris di Goodison Park, Liverpool, England pada 21 April. – AP
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Awda

  Serangan pisau di perhentian bas sekolah di China cederakan 3

  BEIJING, 25 JUN - Seorang lelaki ditahan selepas serangan pisau yang mencederakan tiga orang di bandar Suzhou di China, termasuk seorang ibu dan anak...