Tuesday, August 9, 2022
29.7 C
Brunei

JBP hargai jasa kakitangan JPMC

-

Oleh Syahmi Hassan

BANDAR SERI BEGAWAN, 27 APRIL – Jerudong Park Medical Centre (JPMC) telah menerima Sijil Penghargaan Masyarakat Berjasa daripada Jabatan Bomba dan Penyelamat (JBP), hari ini, atas maklum balas pantas mereka dalam memeriksa dan menyelesaikan masalah pelepasan asap yang disebabkan salah satu server rangkaian IT hospital tersebut.

Dengan bantuan kakitangan JPMC yang mempunyai sijil marsyal bomba, mereka telah berjaya memadamkan kebakaran elektrik yang mengeluarkan asap hitam sebelum bomba tiba, menurut kenyataan yang dikeluarkan JPMC.

Majlis penyerahan sijil berkenaan telah diadakan di Balai Bomba dan Penyelamat Jerudong di mana sijil disampaikan oleh Pegawai Pemerintah Cawangan Operasi F, Penguasa Bomba dan Penyelamat Haji Nordin bin Haji Buntan.

Hadir bagi menerima sijil tersebut ialah Ronaldo Santos Geronimo, Ewardson Ganzon Espinosa dan Mohammad Azali bin Ahmad Ayyudi.

Turut hadir menyaksikan penyampaian ialah Pemangku Stesen Komander Balai Bomba Jerudong, Pemangku Penolong Penguasa Aliman bin Haji Salleh.

Kenyataan menyatakan, JPMC mengambil langkah berjaga-jaga yang serius untuk keselamatan semua orang dan mengikuti program latihan JBP yang membolehkan marsyal bomba JPMC yang bertauliah memadamkan kebakaran elektrik.

Penguasa Bomba dan Penyelamat Haji Nordin bergambar ramai bersama kakitangan JPMC yang menerima Sijil Penghargaan Masyarakat Berjasa. – Gambar serahan JPMC

 

 

- Advertisment -

DISYORKAN UNTUK ANDA

Ershun lahirkan panda kembar

CHONGQING, 8 OGOS – Seekor panda gergasi bernama Ershun telah melahirkan anak kembar 22 Julai lalu di sebuah zoo di barat daya China, Perbandaran...
- Advertisment -