Thursday, April 18, 2024
23.3 C
Brunei

  -

  Kebakaran di London: 11 cedera, 130 dipindah

  LONDON, 1 MAC – Kebakaran besar di sebuah bangunan kediaman di kawasan kejiranan South Kensington yang mewah di London awal pagi menyebabkan 11 orang dimasukkan di hospital dan kira-kira 130 orang dipindahkan, kata pegawai bomba.

  Sebanyak 15 jentera bomba dan kira-kira 100 anggota bomba telah dikerahkan ke tempat kejadian di sebuah sebuah rumah teres yang diubah suai menjadi pangsapuri di Emperor’s Gate, di barat daya ibu negara Britain, berhampiran dengan Muzium Sejarah Alam Semula Jadi.

  Separuh daripada tingkat bawah bangunan lima tingkat itu terbakar ketika mereka tiba, kata Pasukan Bomba London di X, sebelum ini dikenali sebagai Twitter.

  “Api telah merebak dari tingkat bawah ke tingkat atas dan bumbung. Kru api bekerja keras untuk menghentikannya merebak ke bangunan bersebelahan,” kata Komander Stesen, Steve Collins, yang berada di tempat kejadian.

  Lima orang diselamatkan menggunakan tangga, dengan kira-kira 130 penduduk dipindahkan dari hartanah itu dan bangunan berhampiran. – AFP

  Gambar Freepik
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Awda

  China hantar lagi bantuan Palestin

  BEIJING, 17 APRIL - Barang bantuan kemanusiaan China untuk rakyat Palestin akan tiba di Lapangan Terbang Ei Arish dan Pelabuhan Said, Mesir masing-masing pada...