Wednesday, February 8, 2023
22.3 C
Brunei

-

Kenaikan pangkat pegawai ABDB

Oleh Syahmi Hassan

BANDAR SERI BEGAWAN, 17 JUN – Kebawah Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Baginda Sultan Haji Hassanal Bolkiah Mu’izzaddin Waddaulah, Sultan dan Yang Di-Pertuan Negara Brunei Darussalam telah memperkenankan bagi seorang pegawai kanan Angkatan Bersenjata Diraja Brunei (ABDB) untuk dinaikkan ke pangkat brigedier jeneral berkuat kuasa mulai hari ini.

Majlis kenaikan pangkat bagi Pemerintah Tentera Darat Diraja Brunei, Kolonel Saifulrizal bin Abdul Latif telah disempurnakan oleh Pemerintah ABDB, Mejar Jeneral Dato Seri Pahlawan Haji Muhammad Haszaimi bin Bol Hassan (gambar) di Mes Pegawai Bolkiah Garison, hari ini.

Turut hadir pada majlis tersebut ialah Timbalan Menteri Pertahanan, Brigedier Jeneral (B) Dato Seri Pahlawan Haji Abdul Razak bin Haji Abdul Kadir, pemangku setiausaha tetap di Kementerian Pertahanan, pegawai-pegawai kanan Kementerian Pertahanan dan ABDB, jemputan-jemputan khas serta ahli keluarga.

Majlis diakhiri dengan bacaan Doa Selamat oleh Pemangku Pengarah Jabatanarah Agama ABDB (JAMA’AT), Komander Haji Ainolnizam bin Haji Ibrahim, TLDB.

- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

Nahas Pesawat Boeing 737, 2 Juruterbang selamat

PERTH, AUSTRALIA, 7 FEB - Dua juruterbang terselamat, hanya cedera ringan selepas pesawat Boeing 737 yang dihantar untuk memadam kebakaran terhempas di Australia, kata...
- Advertisment -