Wednesday, April 17, 2024
30.9 C
Brunei

  -

  Maidstone kejutkan Ipswich

  LONDON, 28 JAN – Pengurus Maidstone, George Elokobi berkata “keajaiban Piala FA masih hidup” selepas pasukan divisyen keenam itu mengejutkan Ipswich 2-1 untuk mara ke pusingan kelima, kelmarin.

  Ipswich berada di 98 tempat dan empat divisyen di atas Maidstone dalam piramid bola sepak Inggeris, tetapi pengurus, Kieran McKenna terpaksa menyesal kerana membuat 10 pertukaran apabila pasukan divisyen keenam itu mengambil kesempatan.

  Dua gol pelawat layak memenangi sebarang perlawanan piala kerana Lamar Reynolds menghasilkan sepakan cip yang hebat ke atas Christian Walton ketika Maidstone melonjak ke atas dari pukulan sudut Ipswich sejurus sebelum separuh masa.

  Jeremy Sarmiento kelihatan telah memulihkan keadaan apabila pemain antarabangsa Ecuador itu melakukan rembatan rendah ke sudut bawah pada minit ke-56.

  Walau bagaimanapun, terdapat satu lagi kejutan dalam cerita dongeng apabila Reynolds kali ini memainkan peranan sebagai penyedia untuk Sam Corne melepaskan tembakan dalam masa 24 minit sebelum tamat.

  Maidstone memerlukan beberapa penyelamatan daripada penjaga gol Brazil, Lucas Covolan dan terpaksa menahan lapan minit tambahan masa, tetapi bertahan untuk kemenangan yang terkenal.

  “Anak-anak kami telah berlari sehingga kehabisan tenaga dan itulah yang kami katakan, ‘jangan tinggalkan apa-apa di bilik persalinan’,” kata bekas pemain pertahanan Wolves, Elokobi. – AFP

  Reaksi Sam Corne (kanan), selepas menjaringkan gol semasa perlawanan bola sepak pusingan keempat Piala FA Inggeris di Portman Road, di Ipswich, England, pada 27 Januari. – AP
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Awda

  Iran beri amaran tindak balas Israel

  TEHRAN, 16 APRIL - Presiden Ebrahim Raisi telah memberi amaran kepada Israel bahawa ia akan menghadapi ‘tindak balas yang lebih teruk’ jika ia bertindak...