Wednesday, October 5, 2022
30 C
Brunei

Majlis khatam terus semarak Ramadan

-

Oleh Nurdiyanah R. & Salawati Haji Yahya

BANDAR SERI BEGAWAN, 28 APRIL – Majlis khatam Al-Quran terus menyemarakkan hari-hari terakhir Ramadan yang tinggal beberapa hari sahaja lagi, dalam meraih ganjaran pahala berlipat kali ganda.

Jabatan Majlis-majlis Mesyuarat adalah antara yang tidak ketinggalan mengadakan majlis seumpamanya di surau jabatan tersebut, hari ini.

Menurut kenyataan yang dikeluarkan Jabatan Majlis-majlis Mesyuarat, hadir pada majlis anjuran Badan Kebajikan dan Sukan Jabatan Majlis-majlis Mesyuarat itu ialah Setiausaha Majlis Mesyuarat Menteri-menteri Kabinet dan Jurutulis Majlis-majlis Mesyuarat, Yang Dimuliakan Pehin Orang Kaya Pekerma Jaya Dato Paduka Haji Judin bin Haji Asar bersama pegawai dan kakitangan jabatan tersebut.

Majlis turut menyaksikan penyampaian sumbangan Hari Raya kepada dua orang kakitangan jabatan berkenaan yang disempurnakan oleh Yang Dimuliakan Pehin.

Sementara itu, kelmarin, Pertubuhan Ukur, Jurutera dan Arkitek (PUJA) Brunei telah mengadakan majlis khatam Al-Quran di Bangunan Kementerian Pembangunan, Berakas.

Hadir selaku tetamu kehormat pada majlis itu ialah Timbalan Menteri Pembangunan, Dato Seri Paduka Ar Haji Marzuke bin Haji Mohsin. Turut hadir ialah Presiden PUJA, Haji Mohd Hanafi bin POKDGSDRDLU Haji Abdul Rahman serta setiausaha-setiausaha tetap dan timbalan setiausaha tetap di Kementerian Pembangunan.

Di Masjid Mohamed Bolkiah, Kampung Serusop pula, Kementerian Hal Ehwal Ugama (KHEU) menganjurkan majlis khatam Al-Quran bagi pegawai dan kakitangan wanita kementerian berkenaan, hari ini.

Hadir selaku tetamu kehormat majlis ialah Datin Hajah Nahriah binti Haji Awang Asbi, isteri Yang Berhormat Menteri Hal Ehwal Ugama.

Turut mengadakan majlis khatam hari ini adalah Pusat Serantau SEAMEO VOCTECH melalui Jawatankuasa Musala Ar-Raudah, SEAMEO VOCTECH yang berlangsung di dewan pusat berkenaan. Hadir pada majlis itu ialah Pengarah Pusat Serantau SEAMEO VOCTECH Awang Alias bin Haji Abu Bakar yang turut memimpin bacaan Surah Al-Fatihah bagi memulakan majlis.

Yang Dimuliakan Pehin Orang Kaya Pekerma Jaya Dato Paduka Haji Judin menyampaikan sumbangan Hari Raya kepada salah seorang kakitangan selepas majlis khatam Jabatan Majlis-majlis Mesyuarat, kelmarin.

Awang Alias mempimpin bacaan Surah Al-Fatihah pada majlis khatam di Pusat Serantau
SEAMEO VOCTECH, kelmarin. – Gambar serahan Pusat Serantau SEAMEO VOCTECH
Datin Hajah Nahriah hadir selaku tetamu kehormat pada majlis khatam Al-Quran bagi pegawai dan kakitangan wanita KHEU.

- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

3 maut, 20 hilang bot Rohingya karam

COX’S BAZAR, BANGLADESH, 4 OKT - Tiga maut manakala hampir 20 lagi hilang selepas bot yang membawa kebanyakannya pelarian Rohingya, terbalik di Teluk Benggala...
- Advertisment -