Monday, December 5, 2022
22.3 C
Brunei

-

Malam Munajat dimeriahkan

Oleh Yusrin Junaidi

BANDAR SERI BEGAWAN, 15 MEI – Malam Munajat anjuran Kementerian Hal Ehwal Ugama bagi kali ke-35 diteruskan lagi kelmarin yang disertai warga kerja dan keluarga Kementerian Tenaga, Autoriti Petroleum Negara Brunei Darussalam, Autoriti Keselamatan, Kesihatan dan Alam Sekitar Kebangsaan (SHENA) dan Jabatan Perkhidmatan Elektrik.

Hadir pada acara secara maya itu ialah Menteri Hal Ehwal Ugama, Yang Berhormat Pehin Udana Khatib Dato Paduka Seri Setia Ustaz Haji Awang Badaruddin bin Pengarah Dato Paduka Haji Awang Othman, dan Menteri Tenaga, Yang Berhormat Dato Seri Setia Dr Haji Mat Suny bin Haji Mohd Hussien.

Turut menyertai Malam Munajat kali ini ialah wakil-wakil daripada industri sektor hiliran tenaga iaitu Syarikat Minyak Brunei Shell Sdn Bhd (BSP), Syarikat Pemasaran Brunei Shell Sdn Bhd (BSM), Brunei LNG Sdn Bhd, Brunei Fertilizer Industries Sdn Bhd (BFI), Brunei Gas Carrier Sdn Bhd (BGC), Syarikat Methanol Brunei (BMC), Hengyi Industries Sdn Bhd, Petronas Carigali Brunei Ltd, Shell EP Brunei dan TOTAL Energies Brunei.

Di samping itu, peserta Kelas Bimbingan Mualaf Kampung Batang Mitus dan ahli jemaah dari 91 buah masjid, surau dan balai ibadat seluruh negara turut memeriahkan acara tersebut.

Malam Munajat diadakan dengan hasrat untuk mengajak orang ramai bersama-sama memohon keampunan Allah SWT dengan bermunajat, beristighfar, membaca Surah Yasin, berzikir dan merafakkan doa secara serentak beramai-ramai dengan harapan agar rakyat dan Brunei Darussalam terselamat dari segala bala bencana dan penyakit merbahaya, khasnya wabak COVID-19.

Yang Berhormat Menteri Hal Ehwal Ugama dan Yang Berhormat Menteri Tenaga semasa menyertai Malam Munajat.
- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

ASEAN: Tiga tindakan promosi pembangunan bandar mampan

FUKUSHIMA, 4 DIS – Mesyuarat keempat Peringkat Tinggi Rangkaian Bandar Pintar ASEAN-Jepun bermula di sini hari ini, dengan ASEAN mengetengahkan tiga tindakan utama untuk...

Australia dakwa suspek IS

- Advertisment -