Thursday, June 20, 2024
23 C
Brunei

  -

  Masa depan pengurus Man Utd, Ten Hag tidak jelas

  MANCHESTER, 24 MEI – Perubahan berlaku dengan pantas di Manchester United, di mana pengurus Erik ten Hag tidak pasti sesuai dengan gambaran itu.

  Menjelang perlawanan akhir Piala FA Sabtu menentang Manchester City, beliau mengelak spekulasi berterusan mengenai kedudukannya.

  “Saya hanya menumpukan pada tugas yang perlu saya lakukan dan itu adalah, pertama, memenangi perlawanan pada hari Sabtu, dan kemudian kami berada dalam projek dan terus meneruskan projek itu,” kata Ten Hag kelmarin.

  Jika perlawanan akhir Piala akhirnya menentukan masa depannya, maka ia adalah ujian uji bakat terakhir untuk pengurus berasal Belanda itu di hadapan bos baharunya, jutawan Britain Jim Ratcliffe.

  Ratcliffe menjadi pemilik bersama kelab itu tahun ini berlatar belakang kemerosotan selama 11 tahun, penyokong yang tidak sabar, dan penguasaan City yang semakin meningkat dalam bola sepak Inggeris. Beliau tidak membuang masa untuk pergi ke tempat kerja.

  Old Trafford mungkin dinaik taraf. Ketua Pegawai Eksekutif baru telah diupah, pengarah teknikal juga. Pengarah sukan baharu sedang dalam perjalanan. Kedudukan Ten Hag adalah panggilan utama terakhir untuk dibuat.

  Tiada sebarang petunjuk daripada kelab bahawa bekas pengurus Ajax itu berisiko. Tetapi Piala FA mewakili peluang terakhirnya untuk menyelamatkan musim di mana United mengalami penamat paling rendah dalam Liga Perdana (kelapan), tewas 14 kali, dan akan menerima pukulan kewangan kerana terlepas bola sepak Eropah melainkan pasukan Ten Hag menang pada Sabtu ini.

  Malah kemenangan mungkin tidak mencukupi untuk menyelamatkan tugasnya selepas kempen yang bermasalah dan kegagalannya untuk memenuhi sasaran Ratcliffe untuk kelayakan Liga Juara-Juara.

  “Saya datang ke sini untuk memenangi trofi. Sabtu saya ada peluang seterusnya,” kata Ten Hag. “Kemudian kami akan melihat di mana kami berada dalam projek itu dan perkara yang perlu kami ubah.” – AP

  Erik ten Hag memuji penyokong pada akhir perlawanan bola sepak Liga Perdana Inggeris antara Manchester United dan Newcastle United, di Manchester, England, pada 15 Mei 2024. – AP
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Awda

  Korea Selatan keluar nasihat gelombang haba

  SEOUL, 19 JUN - Agensi cuaca Korea Selatan pada hari ini mengeluarkan nasihat gelombang haba ketika suhu meningkat di seluruh negara. Nasihat gelombang haba itu...