Monday, November 28, 2022
31.8 C
Brunei

-

MoU peraduan Piala Dunia FIFA dimeterai

Oleh Ak Zaki Kasharan 
Gambar oleh Muiz Matdani

BANDAR SERI BEGAWAN, 3 NOV – Menjelang Piala Dunia FIFA 2022 yang bakal berlangsung dari 20 November hingga 18 Disember nanti, peraduan Guess the Semi-Finalist akan kembali dianjurkan oleh Brunei Press Sdn Bhd dalam kedua-dua akhbar Borneo Bulletin dan Media Permata.

Sempena peraduan itu, satu perjanjian persefahaman (MoU) telah diadakan di antara Brunei Press Sdn Bhd, Setia Motors Sdn Bhd dan Bank Baiduri di bilik pameran Setia Motors pagi tadi.

Mewakili Brunei Press pada majlis penandatanganan tersebut ialah Pengurus Besar Brunei Press Sdn Bhd, Mohd Najmuddin bin Abdul Razak dan Pengurus Kanan Kewangan dan Operasi, Suzie Houng sebagai saksi.

Sementara itu, Pengurus Besar Setia Motors Sdn Bhd, James Chin menandatangani bagi pihak Hyundai dan Pengurus Jualan Setia Motors Sdn Bhd, Fadhilla Sulaiman sebagai saksi.

Manakala Bank Baiduri diwakili oleh Timbalan Ketua Pegawai Eksekutif, Pengiran Azaleen bin Pengiran Dato Haji Mustapha dan Ketua Perbankan Runcit Baiduri, Lim Kian Chiong sebagai saksi.

Wakil-wakil daripada Brunei Press Sdn Bhd, Setia Motors Sdn Bhd dan Bank Baiduri menyaksikan hadiah utama peraduan tersebut.
Mohd Najmuddin dan James Chin menandatangani MoU peraduan Guess the Semi-Finalist pada majlis yang berlangsung di bilik pameran Setia Motors kelmarin.

Dalam ucapannya, Mohd Najmuddin berkata Brunei Press sekali lagi berbesar hati untuk menganjurkan peraduan Guess the Semi-Finalist dalam akhbar Borneo Bulletin dan Media Permata. Peraduan tersebut telah menerima sambutan menggalakkan dengan lebih 20,000 penyertaan diterima sebelum ini.

Menurut beliau, dengan kerjasama dan sokongan Setia Motors, pengedar kenderaan Hyundai dan kereta rasmi Piala Dunia FIFA 2022, dan Bank Baiduri, pelbagai hadiah menarik akan ditawarkan dalam peraduan tersebut.

“Borang-borang penyertaan akan disiarkan setiap hari dalam kedua-dua akhbar bermula 7 November sehingga tarikh tutup pada 2 Disember 2022. Kami mengalu-alukan penyertaan daripada penggemar bola sepak dan merebut peluang untuk memenangi hadiah menarik ditawarkan Setia Motors dan Bank Baiduri,” katanya.

Sementara itu, Pengurus Besar Setia Motors dalam ucapannya menzahirkan perasaan berbesar hati dengan penganjuran peraduan kali ini dan menawarkan ganjaran hadiah utama berupa sebuah kenderaan baharu Hyundai Creta 1.5L bernilai $32,350 untuk menambah kemeriahan perlawanan Piala Dunia pada tahun ini.

Bank Baiduri juga menawarkan hadiah berupa akaun simpanan bernilai $2,000 untuk pemenang.

Piala Dunia FIFA 2022 akan menjadi acara menarik di mana 32 pasukan akan berentap dalam 64 perlawanan yang akan berlangsung di Qatar.

- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

Ratusan bantah sekatan COVID China

BEIJING, 27 NOV – Bantahan terhadap kawalan koronavirus di China yang telah mengurungkan jutaan penduduk di rumah telah merebak ke Shanghai dan bandar lain...
- Advertisment -