Tuesday, March 5, 2024
29.3 C
Brunei

  -

  Nahas bas, treler ragut 19 nyawa

  MEXICO CITY, 31 JAN – Sekurang-kurangnya 19 orang maut dalam kemalangan melibatkan bas penumpang dua tingkat dan treler di Lebuhraya Mazatlan-Culiacan di utara Mexico kelmarin, lapor Xinhua.

  Menerusi hantaran di X, Peguam Negara bagi negeri Sinaloa, Sara Bruna Quinonez Estrada berkata berdasarkan maklumat operasi menyelamat di lokasi, setakat ini sebanyak 19 mayat direkodkan dalam nahas di kawasan perbandaran Elota itu.

  “Kami masih tidak mempunyai jumlah sebenar penumpang bas, kami sedang dalam proses membandingkannya dengan senarai syarikat bas,” katanya.

  Menurut beliau, bas itu terbakar akibat impak kemalangan dan mayat mangsa yang rentung sukar dikenal pasti. Proses untuk mengesahkan identiti mangsa akan mengambil masa.

  Dalam satu kenyataan, kerajaan negeri Sinaloa berkata bas itu dalam perjalanan antara Guadalajara dan Los Mochis apabila kemalangan berlaku pada 5:15 pagi waktu tempatan.

  Menurut media tempatan, punca nahas itu masih disiasat. – Bernama

  Gambar AFP

   

  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Awda

  24 nelayan diselamatkan di laut berombak kuat, 1 ditemui mati

  TOKYO, 5 MAC - Sebuah helikopter pengawal pantai Jepun menyelamatkan 24 nelayan ketika mereka bermati-matian berpaut pada geladak sebuah kapal yang condong, separuh tenggelam...