Sunday, April 21, 2024
24.3 C
Brunei

  -

  Nets lanjuti kontrak Vaughn

  NEW YORK, 22 FEB – Selepas menukar pemain superstar, Kevin Durant dan Kyrie Irving, Brooklyn Nets kelmarin mengumumkan bahawa mereka telah bersetuju melanjutkan kontrak berbilang tahun dengan jurulatih Jacque Vaughn.

  Vaughn, bekas pemain NBA berusia 48 tahun yang memenangi gelaran bersama San Antonio pada 2007, pernah menjadi pembantu pasukan sebelum mengambil alih Nets pada 1 November selepas mereka berpisah dengan bekas jurulatih Steve Nash.

  Brooklyn mencatat 32-19 selepas Vaughn mengendalikan Nets sehingga membawa mereka ke perlawanan All-Star dengan 34-24, kelima di Eastern Conference.

  “Jacque telah memberi impak segera dan tidak terukur ke atas keseluruhan organisasi kami sejak memegang jawatan sebagai ketua jurulatih,” kata pengurus besar Nets, Sean Marks.

  “Dia jelas menunjukkan kepimpinannya melalui keupayaannya untuk berhubung dan berkomunikasi pada tahap yang sangat tinggi sambil mempamerkan naluri yang luar biasa untuk permainan.”

  Tetapi Nets mesti merombak barisan mereka berikutan perjanjian yang menukar Durant ke Suns dan Irving ke Mavericks.

  “Kelab mengharapkan Vaughn untuk merombak barisan dengan jayanya selepas kegagalan tiga pemain terbesar dengan Durant, Irving dan James Harden, yang sebelum ini telah ditukarkan ke Philadelphia. Sebagai seorang manusia, mereka tidak lebih baik daripada Jacque,” kata Marks.

  “Perwatakannya sempurna dan tidak ada wakil yang lebih baik untuk pasukan kami. Kami sangat teruja kerana Jacque memimpin Nets untuk tahun-tahun akan datang. Sejak Vaughn menjadi jurulatih, Brooklyn menyertai Philadelphia dan ketua liga Boston sebagai satu-satunya kelab yang menduduki 10 teratas NBA secara menyerang dan bertahan.” – AFP

  Reaksi ketua jurulatih, Jacque Vaughn semasa perlawanan menentang Chicago Bulls di Barclays Center di New York City, 9 Februari lalu. – AFP
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Awda

  5 pekerja jadi sasaran serangan nekad

  KARACHI, 19 APRIL - Seorang pengebom nekad meletupkan jaketnya yang sarat dengan bahan letupan berhampiran sebuah van yang membawa pekerja kereta warga Jepun, yang...