Monday, March 4, 2024
34.9 C
Brunei

  -

  Operasi pasukan keselamatan Pakistan berjaya, pengganas dibunuh

  ISLAMABAD, 11 FEB – Pasukan keselamatan Pakistan telah membunuh seorang pengganas yang dikehendaki semasa operasi berasaskan perisikan di wilayah Balochistan barat daya negara itu, kata tentera dalam satu kenyataan.

  Operasi itu dijalankan di daerah Qila Saifullah wilayah itu mengenai kehadiran pengganas yang dilaporkan di kawasan itu, kata Perhubungan Awam Antara Perkhidmatan (ISPR), sayap media tentera Pakistan, dalam satu kenyataan Jumaat lalu.

  Semasa operasi itu, aksi berbalas-balas tembakan sengit berlaku, akibatnya pengganas itu terbunuh, kata kenyataan ISPR.

  Pengganas yang terbunuh itu terlibat dalam pengeboman maut baru-baru ini di Balochistan yang mengorbankan lebih 26 orang manakala mencederakan kira-kira 45 yang lain, kata ISPR, sambil menambah pengganas itu sangat dikehendaki oleh agensi penguatkuasaan undang-undang.

  ISPR berkata pengganas yang terbunuh juga merancang untuk melakukan serangan pengeboman berani mati di Balochistan, yang telah berjaya dielakkan kerana tindakan tepat pada masanya dan segera oleh pasukan keselamatan dan agensi perisikan. – Xinhua

  Gambar Freepik
  Artikel sebelum ini
  Artikel seterusnya
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Awda

  Kerajaan Korea Selatan mula ambil tindakan, doktor pelatih mogok

  SEOUL, 4 MAC - Menteri Kesihatan Korea Selatan Cho Kyoo-hong pada Isnin berkata pihak berkuasa akan mengambil tindakan ke atas doktor pelatih yang melakukan...