Sunday, January 29, 2023
23 C
Brunei

-

Pelajar ITQSHHB daftar diri

Oleh Yusrin Junaidi

BANDAR SERI BEGAWAN, 9 JAN – Sejumlah 35 orang pelajar lelaki dan 44 lagi pelajar perempuan telah mendaftar bagi kemasukan pelajar Tahun 7 ke Institut Tahfiz Al-Quran Sultan Haji Hassanal Bolkiah (ITQSHHB) hari ini.

Menurut kenyataan dikeluarkan ITQSHHB, pendaftaran pelajar lelaki diadakan di ruang legar asrama institut itu manakala bagi pelajar perempuan pula di Lobi Bangunan Kondominium Ong Sum Ping.

Kedua-dua acara dikendalikan serentak oleh para pegawai dan kakitangan institut tersebut.

Selepas pendaftaran, para pelajar ditunjukkan bilik masing-masing di bangunan asrama untuk memudahkan mereka meneruskan pengajian di sana.

Ini kerana setiap pelajar dikehendaki tinggal di asrama sepanjang sesi pengajian di ITQSHHB dan dibenarkan pulang ke rumah seminggu sekali dan hari-hari kelepasan awam.

Ia dihasratkan dapat mendidik setiap pelajar menjadi insan yang lebih berdikari, berdisiplin dan berjaya menyesuaikan diri dalam suasana pembelajaran hafazan Al-Quran dan akademik yang lebih kondusif.

Selepas pendaftaran, mereka akan menjalani Minggu Ta’aruf atau minggu suai kenal mulai 9 Januari sehingga 14 Januari serta menyertai beberapa aktiviti yang diatur dalam tempoh tersebut.

Salah seorang pelajar baharu Tahun 7 ITQHHB menghadiri sesi pendaftaran kelmarin.

- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

Korea S sokong hantar bantuan kepada Korea U

SEOUL, 27 JAN – Kerajaan Korea Selatan hari ini berkata bahawa ia akan membantu usaha orang awam untuk menyalurkan bantuan kemanusiaan kepada Korea Utara...
- Advertisment -