Sunday, April 14, 2024
23.8 C
Brunei

  -

  Pelakon watak Chandler Bing dari Friends, Matthew Perry meninggal dunia

  Bintang Friends Matthew Perry, pelakon yang dicalonkan Emmy dengan watak Chandler Bing yang sarkastik tetapi disayangi adalah antara watak televisyen yang paling terkenal, telah meninggal dunia pada usia 54 tahun.

  Pelakon itu ditemui mati akibat lemas di rumahnya di Los Angeles pada kelmarin, menurut Los Angeles Times dan laman web selebriti TMZ, yang merupakan yang pertama melaporkan berita itu. Kedua-dua saluran itu memetik sumber tidak dinamakan yang mengesahkan kematian Matthew Perry.

  “Matthew adalah seorang pelakon yang sangat berbakat dan sebahagian daripada keluarga Kumpulan Televisyen Warner Bros,” kata syarikat itu dalam satu kenyataan. “Impak kejeniusan komedinya dirasai di seluruh dunia, dan warisannya akan kekal di hati ramai orang. Ini adalah hari yang menyayat hati, dan kami menyampaikan kasih sayang kami kepada keluarganya, orang tersayangnya, dan semua peminat setianya.”

  Diminta mengesahkan respons polis terhadap apa yang disenaraikan sebagai alamat rumah Perry, Pegawai LAPD Drake Madison memberitahu AP bahawa pegawai telah pergi ke blok itu “untuk siasatan kematian seorang lelaki berusia 50-an.”

  10 musim Perry dalam Friends menjadikannya salah seorang pelakon Hollywood yang paling dikenali, dibintangi oleh Jennifer Aniston, Courteney Cox, Matt LeBlanc, Lisa Kudrow dan David Schwimmer sebagai kumpulan kawan di New York.

  Sebagai Chandler, dia memainkan rakan sebilik LeBlanc’s Joey yang cerdik, tidak selamat dan neurotik dan kawan rapat Schwimmer’s Ross. Semasa acara hiburan itu, dia boleh dikira untuk berbunyi dengan baris seperti “Bolehkah ini menjadi lebih janggal?” atau sindiran lain yang tepat pada masanya.

  Matthew Perry terbuka tentang perjuangannya yang panjang dan awam dengan ketagihan, menulis pada permulaan memoir jualannya pada 2022 juta: “Hai, nama saya Matthew, walaupun anda mungkin mengenali saya dengan nama lain. Kawan saya memanggil saya Matty. Dan saya sepatutnya mati.” – AP

  Matthew ditemui mati akibat lemas di rumahnya di Los Angeles pada kelmarin. – AP
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Awda

  Banjir terburuk landa di Kazakhstan

  POKROVKA, 12 APRIL - Salji dan ais yang mencair dengan pantas telah menyebablan sungai-sungai di utara Kazakhstan dan sempadan di Rusia mencatatkan paras yang,...