Thursday, April 18, 2024
23.7 C
Brunei

  -

  Pengiktirafan nilai teras bina budaya kerja positif, inklusif

  Oleh Nurdiyanah R. – 

  BANDAR SERI BEGAWAN, 26 JAN – Bank Baiduri hari ini telah mengadakan acara Pengiktirafan Nilai Teras yang dihadiri oleh lebih 80 kakitangan di seluruh kumpulan bank berkenaan.

  Acara yang diadakan di Baiduri Community Space, Ibu Pejabat Bank Baiduri itu bertujuan bagi meraikan mereka yang secara konsisten menunjukkan nilai teras bank, mencerminkan dedikasi bank terhadap kecemerlangan, baik dalam organisasi mahupun dalam perkhidmatannya kepada pelanggan dan komunitinya.

  Sepanjang dua tahun yang lalu, Kumpulan Bank Baiduri telah menumpukan pada menerapkan nilai terasnya iaitu berdaya usaha, empati, keterangkuman dan kebolehpercayaan ke dalam budayanya.

  Tumpuan berkenaan telah menyelaraskan pekerja dengan misi kumpulan bank bagi memperkaya, memperkasa dan melibatkan komuniti dengan cara yang bertanggungjawab dan mampan.

  Untuk mengukuhkan nilai berkenaan, Kumpulan Bank Baiduri telah memperkenalkan inisiatif seperti Kad-kad Kudos dan Skim Pengiktirafan Nilai Teras, mengiktiraf peranan penting yang dimainkan oleh nilai teras itu dalam kejayaan organisasi dan penglibatan pekerja.

  Gambar ramai kakitangan yang menerima pengiktirafan tersebut bersama Ti Eng Hui. – GAMBAR OLEH NURDIYANAH R.

  Core Values Deck juga diperkenalkan, menyediakan rangka kerja yang mentakrifkan tingkah laku yang diingini bagi semua pekerja. Melengkapkan ini, program latihan komprehensif mengenai budaya dan nilai teras telah digabungkan dengan lancar ke dalam proses penerimaan bagi semua pekerja baharu.

  Dedikasi bank untuk memperkukuh nilai ini meluas ke dalam proses sumber manusia, mempengaruhi aspek seperti pengambilan dan pembangunan profesional.

  Program-program berkenaan telah menjadi penting dalam menyepadukan nilai teras ke dalam etos Kumpulan Bank Baiduri.

  Acara itu mengiktiraf dan menganugerahkan lebih 90 kakitangan yang menunjukkan tingkah laku yang diingini dan nilai teras organisasi. Pengiktirafan berkenaan menunjukkan dedikasi bank bagi membina budaya kerja yang positif dan inklusif, meningkatkan pengalaman pelanggan dan sokongan komuniti.

  Ketua Pegawai Eksekutif Bank Baiduri, Ti Eng Hui dalam ucapan pembukaannya menyatakan, nilai teras bank adalah penting dalam operasi dan membuat keputusan, membimbing cara berkhidmat kepada pelanggan bank dan menyumbang kepada masyarakat.

  Acara berkenaan merupakan bukti usaha berterusan Kumpulan Bank Baiduri bagi memupuk tempat kerja yang memberikan manfaat kepada pekerja, pelanggan dan komuniti yang lebih luas.

  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Awda

  Ular punca perkhidmatan kereta api Jepun tergendala

  TOKYO, 17 APRIL – Walaupun kelewatan kecil dalam kereta api peluru yang sangat dibanggakan di Jepun adalah jarang berlaku, dan yang lebih luar biasa...