Monday, February 6, 2023
22.7 C
Brunei

-

Pesta Pengguna bakal kembali

Oleh Ak Zaki Kasharan
Gambar oleh Muiz Matdani

BANDAR SERI BEGAWAN, 4 JAN – Pesta Pengguna (CF) yang dinanti-nantikan ramai bakal kembali bagi edisi ke-26 pada 11 hingga 15 Januari depan di Pusat Persidangan Antarabangsa, Berakas.

Sehubungan itu, D’Sunlit Sdn Bhd selaku penganjur pesta berkenaan telah mengadakan majlis penandatanganan kerjasama bersama rakan-rakan kongsi yang akan turut sama menjayakan acara selama lima hari itu nanti.

Majlis penandatanganan tersebut telah berlangsung di Dewan Serba guna D’Sunlit Sdn Bhd, hari ini, dan dihadiri oleh wakil-wakil rakan rasmi acara dan rakan kongsi aktiviti.

Menandatangani bagi pihak D’Sunlit ialah pengarahnya, Dato Haji Danial bin Haji Hanafiah dan disaksikan oleh Pengurus Operasi, Ngu Tiing Siang.

Rakan-rakan kongsi yang menandatangani kerjasama bagi pesta berkenaan ialah Brunei Press Sdn Bhd selaku media cetak rasmi, Bank Islam Brunei Darussalam (BIBD) selaku bank rasmi, imagine Sdn Bhd selaku penyedia perkhidmatan Internet rasmi, Oregon System selaku penyedia perkhidmatan CCTV, Aewon Garment and Embroidery Sdn Bhd, IBIC Sdn Bhd, Cuckoo International (B) Sdn Bhd, Mixmedia, Dart Logistics, NBT (B) Sdn Bhd, Olive Tree Corporation Sdn Bhd (Pizza Hut) dan Leron Enterprise Sdn Bhd.

Selain aktiviti menarik yang dianjurkan oleh rakan-rakan kongsi acara, Pesta Pengguna sekali lagi melibatkan Keluarga CF termasuklah Babah, Babu, Boboi dan Alai yang akan membuat penampilan pada acara yang menawarkan promosi serta pelbagai aktiviti buat para pengunjung.

Selain itu, aktiviti lebih menarik adalah Cabutan Bertuah Utama Pesta Pengguna yang sentiasa dinanti-nantikan di mana semua orang berpeluang untuk membawa pulang hadiah yang menarik.

Hadiah utama bagi edisi kali ini ialah Toyota Wigo, yang ditaja oleh Toyota Brunei – NBT Brunei Sdn Bhd.

Orang ramai juga diingatkan dan digalakkan untuk membawa beg boleh diguna semula sendiri bagi semua keperluan membeli-belah.

Gambar ramai wakil-wakil penganjur dan rakan kongsi Pesta Pengguna edisi ke-26 di Dewan Serbaguna D’Sunlit kelmarin.
Majlis penandatanganan kerjasama di antara D’Sunlit dan NBT yang berlangsung kelmarin.
Wakil BIBD dan D’Sunlit semasa menandatangani dokumen pada majlis yang diadakan di Dewan Serbaguna D’Sunlit kelmarin.

- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

Bekas Menteri dijatuhi hukuman penjara 2 tahun

SEOUL, KOREA SELATAN, 3 FEB - Mahkamah Korea Selatan hari ini menjatuhkan hukuman penjara dua tahun kepada bekas Menteri Kehakiman, Cho Kuk, selepas dia...
- Advertisment -