Sunday, August 14, 2022
25.2 C
Brunei

PGIT adakan Majlis Khatam Al-Quran

-

Oleh Nurdiyanah R.

BANDAR SERI BEGAWAN, 19 MEI – Persatuan Gerakan Ibu Tunggal (PGIT) telah mengadakan Majlis Khatam Al-Quran yang berlangsung di Masjid Rashidah Sa’adatul Bolkiah, Kampung Sungai Akar, baru-baru ini.

Hadir selaku tetamu kehormat pada majlis berkenaan ialah Penasihat PGIT, Hajah Zunainah binti Haji Gunong.

Majlis tersebut dimulakan dengan bacaan Surah Al-Fatihah yang diketuai oleh Hajah Zunainah kemudian diteruskan dengan bacaan Surah Al-Waqiah secara beramai-ramai sebelum diikuti dengan bacaan surah-surah lazim yang disempurnakan oleh para peserta khatam.

Selain itu, laungan Dikir Marhaban juga menjadi penyeri majlis tersebut sebelum diakhiri dengan bacaan Doa Khatam disertai dengan Doa Kesyukuran yang dipimpin oleh Awang Muhd Farhanuddin bin Haji Hassan selaku imam masjid tersebut.

Majlis tersebut turut menyaksikan penyampaian cenderahati kepada tetamu kehormat yang disampaikan oleh Yang Dipertua PGIT, Dayang Norliha binti Awang Besar.

Majlis khatam berkenaan juga bertujuan untuk sama-sama terus memperkasakan pelbagai kegiatan berkebajikan dalam kalangan ahli-ahli PGIT.

Ahli-ahli PGIT semasa mengadakan Majlis Khatam Al-Quran yang berlangsung di Masjid Rashidah Sa’adatul Bolkiah, Kampung Sungai Akar, baru-baru ini. – Gambar serahan PGIT
- Advertisment -

DISYORKAN UNTUK ANDA

Dua beradik bersatu semula selepas 75 tahun

BHATINDA, INDIA, 12 OGOS – Air mata kegembiraan membasahi pipi seorang pekerja buruh India yang akhirnya bertemu abang tersayang dari Pakistan buat pertama kalinya...
- Advertisment -