Tuesday, May 21, 2024
30.4 C
Brunei

  -

  Piala Asia: Kazakhstan calar rekod bersih Malaysia

  KUALA LUMPUR, 14 MEI – Momentum kemenangan skuad hoki dalam dewan wanita kebangsaan Malaysia pada Piala Asia 2024 terhenti selepas mengalami kekalahan pertama di tangan Kazakhstan, 1-5, pada saingan ketiga Kumpulan A, di Chonburi, Thailand hari ini.

  Aksi berlangsung di Thailand National Sport University (TNSU) Kampus Chonburi menyaksikan Kazakhstan membuka tirai jaringan pada minit ke-12 hasil jaringan pukulan sudut penalti Viktoriya Labanova disusuli gol dari situasi sama oleh Balzhan Baisenbay, selang dua minit kemudian.

  Kazakhstan terus menambah derita skuad Malaysia apabila Viktoriya Lyapina menyumbat masuk gol padang pada minit ke-23 sebelum tonggak pertahanan Malaysia, Fazila Sylvester Silin memanfaatkan pukulan sudut penalti pada minit ke-28 untuk menjaringkan gol sagu hati buat Malaysia.

  Bagaimanapun, pasukan lawan kembali melebarkan kedudukan apabila Lovanova dan Baisenbay masing-masing menggandakan jaringan peribadi pada minit ke-33 menerusi pukulan sudut penalti serta minit ke-34 hasil jaringan padang.

  Ketua jurulatih Mohd Rodzhanizam Mat Radzi mengakui anak buahnya tidak menampilkan permainan baik seperti ditampilkan mereka ketika membelasah Vietnam 25-0 dan Oman 12-1, semalam.

  “Pemain masih melakukan kesilapan-kesilapan mudah dan tidak menterjemahkan kelebihan pukulan sudut penalti kepada jaringan.

  “Kelemahan pada perlawanan ini perlu segera kami baiki menjelang pertemuan dengan Iran (petang ini).

  “Iran juga merupakan pasukan yang mampu memberikan aksi yang baik dan kami tidak boleh memandang mudah terhadap mereka,” katanya dalam kenyataan oleh Konfederasi Hoki Malaysia. – Bernama

  Gambar Freepik
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Awda

  Australia dan New Zealand hantar pesawat, keluarkan warga dari New Caledonia

  SYDNEY, 21 MEI - Kerajaan Australia dan New Zealand mengumumkan pada hari ini bahawa mereka menghantar pesawat untuk memindahkan rakyat mereka dari New Caledonia...