Thursday, April 25, 2024
24.7 C
Brunei

  -

  Polis UK buru suspek serang guna ‘asid’

  LONDON, 1 FEB – Polis United Kingdom (UK) hari ini telah menjalankan pemburuan ke atas suspek yang menyerang seorang wanita dan dua anak perempuannya menggunakan bahan sejenis kimia di jalan kediaman selatan London.

  Britain telah menentang serangan yang melibatkan bahan kimia seperti asid dan menyaksikan insiden menurun sehingga kebangkitan semula pada 2022.

  Wanita berusia 31 tahun itu bersama anak-anaknya berusia lapan dan tiga tahun dibawa ke hospital bersama tiga orang awam yang membantu mereka.

  Lima pegawai yang bertindak balas terhadap kejadian di Clapham pada malam Rabu turut mengalami kecederaan ringan.

  Polis menamakan suspek sebagai Abdul Ezedi berusia 35 tahun yang dipercayai berasal dari kawasan Newcastle di timur laut England dan menggesa orang ramai supaya tidak mendekatinya.

  Mereka berkata dia dipercayai telah mengalami “kecederaan ketara di sebelah kanan mukanya”, tanpa mengulas lebih lanjut.

  Dia kali terakhir dikesan di kawasan utara London, Superintendan Gabriel Cameron memberitahu pemberita hari ini dari tempat kejadian. – AFP

  Sebuah kereta di dalam kepungan polis selepas serangan asid disyaki berlaku di selatan London pada 1 Februari. – AFP
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Awda

  Korea Utara hantar delegasi ke Iran

  PYONGYANG, 24 APRIL - Delegasi ekonomi Korea Utara peringkat tinggi sedang dalam perjalanan ke Iran, kata media negara Korea Utara pada hari ini, untuk...