Tuesday, March 5, 2024
29.3 C
Brunei

  -

  Prestasi buruk Chelsea tak jejas Pochettino

  LONDON, 7 FEB – Mauricio Pochettino menegaskan bahawa kedudukannya tidak akan terjejas kerana prestasi buruk Chelsea ketika jurulatih The Blues yang tertekan itu menyeru sudut pandangan yang lebih luas mengenai kemerosotan mereka.

  Skuad kendalian Pochettino akan melawat ke Aston Villa bagi perlawanan ulangan pusingan keempat Piala FA hari ini selepas mengalami kekalahan teruk berturut-turut.

  Chelsea tewas 4-1 di Liverpool, kemudian tumbang kepada kekalahan 4-2 di tempat sendiri menentang Wolves pada Ahad.

  Pochettino diejek oleh penyokong Chelsea yang marah semasa kekalahan Wolves, membawa kepada spekulasi baharu bahawa lelaki Argentina itu mungkin berisiko dipecat.

  Bekas jurulatih Tottenham itu tidak dapat memberikan impak positif kepada Chelsea walaupun terdapat pelaburan besar dalam pemain baharu sejak mengambil alih tugas pada musim penutup.

  Dengan Chelsea terkandas di tempat ke-11 dalam Liga Perdana, penyingkiran Piala FA di Villa hanya akan menambah tekanan.

  Tetapi Pochettino menegaskan beliau akan tetap merasa gembira dalam pekerjaan itu walaupun dalam masa yang sukar.

  “Bola sepak adalah minat saya, bukan kerja saya,” katanya kepada pemberita kelmarin. “Kadang-kadang kita sebut ‘kerja’ tetapi itu adalah perkataan yang salah. Bola sepak adalah hiburan.

  “Sebagai jurulatih, saya perlu mempunyai perasaan mengapa saya berada di sini. Kita tidak boleh menderita kerana urusan perniagaan dan perkara lain. Kita perlu fokus untuk bermain bola sepak.”

  Dengan baki 15 perlawanan liga, Chelsea hanya satu tempat lebih tinggi dalam jadual berbanding musim lalu. – AFP

  Gambar AP
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Awda

  Korea Utara ancam ambil langkah ketenteraan

  SEOUL, 5 MAC - Korea Utara menggelar latihan ketenteraan Korea Selatan-Amerika Syarikat (AS) yang sedang berlangsung sebagai plot untuk menyerang negara itu, kerana ia...