Tuesday, May 28, 2024
24.1 C
Brunei

  -

  Raya ChampionX ceriakan pelajar berkeperluan khas

  Oleh Daniel Lim –

  BELAIT, 17 APRIL – Pegawai dan kakitangan dari ChampionX Brunei, hari ini, menyambut Hari Raya Aidilfitri bersama pelajar berkeperluan khas dari Pusat Bahagia Eric Goh, Kuala Belait dengan mengambil bahagian dalam pelbagai aktiviti.

  Diadakan di bangunan utama Pusat Bahagia Eric Goh, mengetuai kumpulan dari ChampionX Brunei ialah pengurus negara, Evan Harvey, dan dialu-alukan oleh Pemangku Ketua Pusat Bahagia Eric Goh, Hajah Winnieyati binti Haji Sunny.

  Turut hadir ialah Pemangku Timbalan Pengarah Jabatan Pembangunan Masyarakat (JAPEM), Dayang Mirany Floridzah binti Abdul Rahman dan Pemangku Penolong Pengarah Bahagian Keperluan Khas, Dayang Irnawati binti Haji Mahir.

  Dalam ucapan perasmiannya, Evan menyatakan bahawa salah satu prinsip operasi teras ChampionX ialah memperbaiki kehidupan pelanggan, pekerja dan orang sekeliling mereka.

  “Kami mempunyai kewajipan dan tanggungjawab moral dan etika untuk memberi kembali kepada komuniti tempat kami beroperasi.

  ATAS & BAWAH: Hajah Winnieyati semasa melawat kemudahan di pusat berkenaan. – GAMBAR OLEH DANIEL LIM
  GAMBAR OLEH DANIEL LIM
  Warga ChampionX dan Pusat Bahagia Eric Goh yang hadir pada majlis tersebut bergambar ramai. – GAMBAR OLEH DANIEL LIM

  “Saya amat berbangga dengan pasukan ChampionX di Brunei atas kesediaan dan penglibatan mereka dalam aktiviti kemasyarakatan dengan sumbangan pakaian, kempen derma darah dan penyediaan dan pengagihan makanan kepada mereka yang kurang bernasib baik, baru-baru ini,” tambahnya.

  Hajah Winnieyati turut menekankan bagaimana hari raya mewakili satu majlis khas untuk muhasabah, kesyukuran, dan perpaduan.

  “Ini (sambutan hari raya) adalah peringatan bahawa apabila syarikat seperti ChampionX bergabung dengan organisasi seperti kami, perkara yang luar biasa boleh berlaku apabila detik-detik kegembiraan, ketawa dan pengalaman dikongsi yang menaikkan semangat di pusat dan mengukuhkan ikatan persahabatan,” ujarnya.

  Sehubungan itu, beliau merakamkan ucapan terima kasih bagi pihak pusat itu terhadap ChampionX atas dedikasi dan sokongan mereka kepada pusat itu serta memberikan impak positif kepada masyarakat.

  Selepas ucapan itu, sambutan diteruskan dengan pelajar berkeperluan khas dan guru-guru pusat itu menerima cenderahati daripada ChampionX yang diserahkan oleh Evan.

  Selain itu, Evan turut menyampaikan sumbangan ketuhar untuk pusat tersebut bagi membantu dalam salah satu aktiviti pusat itu.

  Aktiviti-aktiviti lain termasuk nyanyian hari raya, permainan dan aktiviti yang menyeronokkan, sebelum ditutup dengan makan tengah hari yang dihidangkan.

  Semasa lawatan kumpulan itu ke pusat berkenaan, ahli-ahli juga melawat pelbagai bilik dan kemudahan untuk mengetahui lebih lanjut mengenai banyak aktiviti yang diadakan setiap hari di pusat tersebut.

  Lawatan itu juga memberikan peluang kepada kumpulan dari ChampionX untuk mencambahkan idea dan inisiatif yang boleh membawa kepada lebih banyak aktiviti masa depan antara kedua-dua kumpulan untuk membantu pusat itu menjalankan aktiviti hariannya.

  Ketika ditemu bual selepas lawatan, Evan berkata bahawa beliau kagum dengan dedikasi untuk memperkaya melalui pendidikan dan kemahiran hidup teras.

  “Dengan penglibatan hari ini, kami ingin berkongsi dan menambah pengayaan ini, yang kami harap akan membantu memperkayakan lagi kehidupan seharian pelajar berkeperluan khas di sini,” tambahnya.

  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Awda

  Burung tropika dikesan di tasik tanah lembap utara China

  HOHOT, 27 MEI – Flamingo besar, yang biasanya ditemui di kawasan tropika dan subtropika, baru-baru ini dikesan buat pertama kali di Tasik Ulan Suhai...