Thursday, April 18, 2024
23.7 C
Brunei

  -

  Ressa Herlambang kesal tindakan doktor

  Ibu Ressa Herlambang, Yulla Heri Buhania, meninggal dunia pada 30 Ogos 2022 selepas tiga tahun melawan kanser serviks terminal.

  Bekas kekasih Nia Ramadhani itu turut menceritakan ketika ibunya pertama kali disahkan menghidap kanser, dia berasa sangat sedih setelah perkara itu diberitahu oleh doktor.

  “Doktor berkata kepada saya, ‘Kanser ibu kamu, berapa banyak wang kamu ada?’” kata pemuzik terkenal itu semasa di ruang YouTube Denny Sumargo, baru-baru ini.

  Ressa Herlambang (gambar) terkejut mendengar kenyataan doktor itu. Lebih-lebih lagi ia diucapkan di hadapan ibunya sendiri.

  “Saya tidak keliru lagi, saya sangat marah dengan doktor itu kerana dia cakap perkara itu depan ibu saya. Dia sepatutnya bercakap dengan saya, bukan dengan ibu,” jelasnya.

  Itulah masa yang paling sukar buat ibunya dan Ressa Herlambang. Sebagai seorang anak, sudah tentu dia akan melakukan pelbagai ikhtiar agar ibunya pulih dan kembali sihat walau Allah berkehendak sebaliknya.

  “Bagi keluarga kami, ia seperti perkataan menjual diri, saya tidak apa-apa. Di sana kami menangis. Itu berlaku pada awal COVID,” katanya.

  Dia kemudian teringat kata-kata ibunya sebelum dia meninggal dunia. Dia mahu Ressa Herlambang kembali bekerja.

  Ramai warganet turut terkejut dengan kenyataan Ressa Herlambang. “Tidak hairanlah ramai yang mendapatkan rawatan di luar negara, bukankah mereka telah ditanya berapa banyak wang yang mereka ada,” kata salah seorang warganet. – Agensi

  Ressa Herlambang melakukan pelbagai usaha agar ibunya pulih dan kembali sihat walau Allah berkehendak sebaliknya. – Agensi
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Awda

  Ular punca perkhidmatan kereta api Jepun tergendala

  TOKYO, 17 APRIL – Walaupun kelewatan kecil dalam kereta api peluru yang sangat dibanggakan di Jepun adalah jarang berlaku, dan yang lebih luar biasa...