Thursday, April 18, 2024
28.5 C
Brunei

  -

  Salernitana pecat Nicole kali kedua

  ROM, 16 FEB – Pejuang Serie A, Salernitana kelmarin memecat jurulatihnya, Davide Nicola buat kali kedua dalam tempoh sebulan.

  Salernitana, yang hanya empat mata di atas zon penyingkiran, secara rasmi mengesahkan apa yang dilaporkan media Itali dengan beberapa siri kenyataan ringkas di laman web mereka.

  Nicola tidak bersendirian dalam mencari pekerjaan baharu kelmarin apabila Spezia yang berada di tangga keempat terbawah, dua mata di belakang Salernitana, berkata mereka juga telah memecat jurulatihnya, Luca Gotti.

  Pada pertengahan Januari, Salernitana telah mengumumkan Nicola telah dikeluarkan selepas kekalahan 8-2 menentang Atalanta Bergamo.

  Tetapi pemiliknya, Danilo Lervolino, mengubah fikirannya dan memberi penangguhan kepada jurulatih yang secara tidak diduga mengekalkan kelab itu musim lalu.

  Davide Nicola dipecat buat kali kedua setelah diberi peluang pada pertengahan Januari lalu. – Agensi

  Tetapi mereka tewas di Verona 1-0 pada hari Isnin lalu.

  Salernitana dengan pantas menyiarkan foto yang menunjukkan Paulo Sousa sedang menjalani latihan pada awal hari itu.

  Spezia, yang berada di tangga ke-17 dalam divisyen 20 kelab, telah naik dalam carta liga dengan menurunkan Verona, yang berjarak satu tempat dan dua mata, kelmarin.

  Salernitana dan Spezia adalah kelab keenam dan ketujuh dalam Serie A yang menukar jurulatih musim ini.

  Gotti, bekas pengurus Udinese, tiba di Spezia musim panas lalu untuk menggantikan Thiago Motta, yang telah mengetuai kelab yang dinaikkan itu ke tempat ke-16 dalam satu-satunya musim beliau mengendalikan.

  Spezia hanya memenangi satu perlawanan liga sejak disambung semula pada awal Januari setelah kejohanan Piala Dunia selesai, seri tiga dan kalah tiga.

  Mereka seri 2-2 di Empoli pada hari Sabtu selepas mendahului 2-0 dengan masa berbaki 20 minit. – AFP

  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Awda

  Utusan AS ke PBB berikrar sokong keluarga Jepun yang diculik Korea...

  TOKYO, 18 APRIL - Amerika Syarikat (AS) berdiri bersama Jepun sehingga semua warga Jepun yang diculik oleh Korea Utara beberapa dekad lalu pulang ke...