Saturday, April 13, 2024
24.1 C
Brunei

  -

  Sei-young buru gelaran LPGA ke-13

  PATTAYA, 23 FEB – Pemenang kejohanan utama, Kim Sei-young dari Korea Selatan adalah antara tiga pemain yang memimpin dengan jarak satu pukulan dalam keadaan berangin di kejohanan LPGA Thailand bernilai AS$1.7 juta LPGA Thailand hari ini.

  Turut berada pada kedudukan 10 bawah selepas dua pusingan di Siam Country Club Pattaya ialah pemain Sweden, Madelene Sagstrom dan bakat tempatan, Patty Tavatanakit.

  Tiga lagi pemain terikat di tempat keempat – Albane Valenzuela dari Switzerland, Jaravee Boonchant dari Thailand dan pemain nombor sembilan dunia Korea, Kim Hyo-joo.

  Bersama dengan harapan tuan rumah, Ariya Jutanugarn, yang terikat pada kedudukan ke-10, Valenzuela melakukan pusingan terendah hari itu dengan 65 par bawah tujuh.

  Pemain nombor satu dunia, Lilia Vu, juara bertahan dari Amerika Syarikat, mencatatkan skor 67 untuk menyertai pusingan pembukaannya ke-73 dan berkongsi tempat ke-30.

  Pemimpin bersama Kim memenangi Kejohanan PGA Wanita pada 2020 dan sedang mengejar gelaran LPGA ke-13.

  Pemain Korea berusia 31 tahun itu mencatatkan skor 68 dengan empat birdie dan satu eagle, sebelum dua bogey merosakkan pusingannya.

  “Tiga lubang terakhir saya tidak bagus, jadi saya sedikit kecewa dengan itu. Tetapi saya bermain agak mantap pada sembilan lubang pertama,” kata Kim, yang melakukan pukulan pembukaan pusingan 66. – AFP

  Aksi Sei Young semasa semasa Sukan Olimpik Tokyo 2020 di Kelab Desa Kasumigaseki di Kawagoe. – AFP
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Awda

  Banjir terburuk landa di Kazakhstan

  POKROVKA, 12 APRIL - Salji dan ais yang mencair dengan pantas telah menyebablan sungai-sungai di utara Kazakhstan dan sempadan di Rusia mencatatkan paras yang,...