Friday, April 19, 2024
24.7 C
Brunei

  -

  Son dan Maddison jadikan Spurs berada di puncak Liga Perdana

  LONDON, 24 OKT – Tottenham melonjak ke puncak Liga Perdana apabila Son Heung-min dan James Maddison memastikan kemenangan 2-0 menentang Fulham, semalam.

  Pasukan Ange Postecoglou meneruskan permulaan tanpa kalah mereka kepada sembilan perlawanan liga hasil jaringan pembukaan Son dan gol pertama Maddison di Stadium Tottenham Hotspur sejak perpindahan musim hampir dari Leicester.

  Tottenham melonjakkan Manchester City, Arsenal dan Liverpool untuk mendahului dua mata di puncak liga.

  Fulham adalah satu-satunya pasukan yang menewaskan Tottenham musim ini, menyingkirkan mereka daripada Piala Liga menerusi penentuan penalti pada bulan Ogos lalu.

  Tetapi mereka membalas kekalahan itu dengan mencatat kemenangan liga ketiga berturut-turut untuk mengukuhkan cabaran kejuaraan yang tidak dijangka mereka.

  Dengan menghormati Son dan Maddison, Postecoglou berkata, “Mereka berdua adalah pemain berkualiti. Mereka berdua adalah pemimpin di kelab.

  “Mereka bekerja keras untuk pasukan dan ia adalah penghargaan kepada mereka.”

  Permulaan hebat kelan London utara itu untuk musim sulung Postecoglou telah membangkitkan impian untuk merangkul kejuaraan liga pertama kelab itu sejak kemenangan berganda Bill Nicholson pada tahun 1961. – AFP

  Son Heung-min (kanan) menjaringkan gol pembukaan pasukannya semasa perlawanan bola sepak Liga Perdana Inggeris antara Tottenham Hotspur dan Fulham di Stadium Tottenham Hotspur di London, semalam. – AP
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Awda

  Mahkamah batalkan sabitan bekas Presiden Maldives Abdulla Yameen

  NEW DELHI, 19 APRIL - Mahkamah di Maldives membatalkan sabitan bekas Presiden Abdulla Yameen atas tuduhan rasuah, kelmarin. Panel tiga hakim Mahkamah Tinggi memutuskan bahawa...