Monday, March 4, 2024
22.6 C
Brunei

  -

  Suarez pamer aksi terakhir Gremio

  RIO DE JANEIRO, 7 DIS – Luis Suarez menja-ringkan dua gol dalam perlawanan perpisahannya untuk Gremio ketika pasukan Brazil itu menewaskan Fluminense 3-2 di Stadium Maracana di Rio de Janeiro kelmarin.

  Ikon bola sepak Uruguay berusia 36 tahun itu, yang telah dikaitkan dengan perpindahan untuk menyertai rakan karibnya, Lionel Messi di Inter Miami, menjaringkan gol pada minit ke-43 dan kemudian meledak gol kedua menerusi sepakan penalti pada minit ke-64.

  Kemenangan itu memastikan Gremio menduduki tempat kedua dalam kejuaraan Brazil, dua mata di belakang juara Palmeiras.

  Ia menandakan penamat yang sesuai untuk musim yang mempesonakan dalam bola sepak Brazil untuk Suarez, yang memendekkan perjanjian dua tahun dengan Gremio selepas satu musim mengatakan kalendar itu terlalu padat untuk badannya yang semakin tua.

  Mengetuai Gremio sebagai kapten, Suarez bermain dalam 54 daripada 64 perlawanan kelab pada 2023, menjaringkan 29 gol.

  Dia mengakhiri tahun itu sebagai penjaring gol kedua terbanyak dalam liga Brazil, dengan 17 gol, memberikan inspirasi kepada Gremio untuk musim yang mantap tanpa diduga.

  Suarez enggan mengulas mengenai khabar angin yang mengaitkannya de-ngan perpindahan untuk menyertai bekas rakan sepasukan di Barcelona, ​​Messi di Miami, hanya berkata dia mahu memberikan tumpuan utama kepada keluarga dan kesihatannya.

  “Saya suka pekerjaan ini, tetapi sukar untuk bangun dalam kesakitan setiap pagi,” katanya pada hujung minggu lalu. “Saya keras kepala dan saya mahu terus bermain, tetapi saya tidak tahu apa yang akan berlaku seterusnya.”

  Komen-komen itu dibuat selepas dia menjaringkan gol tunggal dalam kemenangan Gremio ke atas Vasco dalam perlawanan terakhirnya di tempat sendiri, mendapat tepukan gemuruh penuh emosi daripada penonton. – AFP

   

  Reaksi Luis Suarez selepas menjaringkan gol semasa perlawanan bola sepak Kejuaraan Brazil di Stadium Maracana di Rio de Janeiro, Brazil pada 6 Disember. – AFP
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Awda

  Pembukaan pangkalan strategik bantu pantau operasi

  NEW DELHI, 3 MAC – Tentera laut India berkata ia sedang mengukuhkan pasukan di pulau-pulau yang ‘penting dari segi strategik’ yang berhampiran Maldives, dengan...