Tuesday, April 16, 2024
23.1 C
Brunei

  -

  Teroka acara teknologi sempena DevFest Brunei

  Oleh Syahmi Hassan – 

  BANDAR SERI BEGAWAN, 24 OKT – Dunia teknologi bakal berkumpul pada acara teknologi, DevFest Brunei 2023, yang akan berlangsung pada Disember ini.

  Dengan menampilkan ceramah, bengkel, pameran dan aktiviti, DevFest Brunei 2023 merupakan perayaan inklusif bagi inovasi, kepelbagaian dan ekuiti dalam industri teknologi.

  Acara tersebut akan bermula pada 1 Disember secara dalam talian, diikuti dengan acara yang diadakan di Kolej Perdagangan Laksamana pada 2 hingga 3 Disember, dengan tema Achieving Equity Through Access & Startups.

  DevFest Brunei 2023 menawarkan program ceramah dan bengkel yang merangkumi pelbagai topik, termasuk Ekuiti dalam Akses Teknologi, Peranan Pemula dalam Mempromosikan Kepelbagaian dan Kemasukan dan rangkaian topik Google Developer, daripada AI on Cloud dan Pembelajaran Mesin kepada Android, Firebase, Google Cloud, Web dan Project IDX.

  Pakar-pakar dan para pemimpin pemikiran akan berkongsi pandangan dan memberi inspirasi kepada peserta yang hadir.

  DevFest Brunei 2023 akan menumpukan kepada Kepelbagaian, Ekuiti dan Kemasukan dalam Teknologi. Ia merupakan gesaan bagi komuniti teknologi untuk bertindak merapatkan jurang dan memastikan bahawa inovasi boleh diakses oleh semua, tanpa mengira latar belakang.

  Acara tersebut dibahagikan kepada lima bahagian yang berbeza untuk memenuhi semua segmen iaitu pelajar; perniagaan/permulaan; teknologi; masyarakat dan majikan.

  Peserta boleh menerokai AR/VR, robotik, permainan, pameran kerjaya dan banyak lagi, sekali gus menjadikan acara berkenaan sebagai acara wajib bagi peminat teknologi.

  Gambar Freepik
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Awda

  New Zealand, Singapura komited eratkan hubungan

  WELLINGTON, 15 APRIL - New Zealand dan Singapura komited untuk mengukuhkan kerjasama dalam fasa hubungan mereka seterusnya. Perdana Menteri New Zealand, Christopher Luxon membuat kenyataan...